Primul INCIDENT la protestul diaspora

0
188
Mai mulți oameni blochează o trecere de pietoni din Piața Victoriei așezându-se pe zebră și ignorând avertismentele jandarmilor, in timpul protestului impotriva coalitiei PSD-ALDE care a modificat legigile Justitiei si Codurile penale, vineri, 6 iulie 2018. Inquam Photos / Alberto Groșescu

Un bărbat care a tulburat ordinea publică în Piața Victoriei a fost ridicat, vineri, de jandarmi, anunță reprezentanții Jandarmeriei Capitalei, scrie Mediafax.

La ora transmiterii știrii, protestatarii se adună în Piața Victoriei, fiind îmbrăcați în tricouri negre cu mesajele „Fără Penali” și „Nu cedăm”. Unii au adus pancarte pe care scrie „Anticipate”.Vineri dimineață, polițiștii bucureșteni au verificat pirotehnic maşinile parcate acolo. Reprezentanții Jandarmeriei au precizat că forțele de ordine nu vor tolera violența.

„Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanți, nu avem obligația legală. Sunt afirmații, îndemnuri la violență, ură și intoleranță, amenințări cu moartea la adresa jandarmilor. Autoritățile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică și violența. Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetățenii, noi asigurăm ordinea, siguranța manifestanților și a celorlalți . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituția apolitică, nu suntem trupe pretoriene”, a anunțat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română.

Numărul jandarmilor care vor fi prezenți, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piața Victoriei va fi dimensionat gradual în funcție de numărul protestatarilor.

UPDATE În jurul orei 15 un bărbat a vrut să intre în zona mitingului cu mai multe spray-uri grafitti. Omul a fost informat că îi este interzis accesul în zonă.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.