Primele rezultate oficiale! Lupta este foarte strânsă!

0
509
Loading...

Rezultate strânse la scrutinul de duminică. PSD, PNL şi Alianţa 202 USR PLUS se bat pe primul loc. Social-democraţii, sub conducerea lui Liviu Dragnea, au pierdut aproape 20 de procente faţă de scrutinul din 2016. Datele se raportează la ora 19.00, aşadar au mai fost două ore în care s-a votat. De obicei, pe finalul scrutinului se mobilizează electoratul dreptei.

21:00 Potrivit Exit-pollului realizat de Curs-Avangarde, pe datele colectate până la ora 19.00, PSD şi PNL s-ar afla la egalitate, cu 25,8%, urmate de Alianţa 2020 USR PLUS cu 23,9%.

Potrivit sondajului, singurele partide care mai fac pragul electoral de 5% şi trimit europarlamentari la Bruxelles sunt: Pro România 5,7%, UDMR cu 5,4% şi PMP cu 5,2%.

Acest clasament poate suferi modificări după numărarea voturilor diasporei, care nu este cuprinsă în sondaj, şi a celor care au ales să voteze după ora 19.00. <

PRECIZĂRI METODOLOGICE

Loading...

Eşantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare.
Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice. Au fost utilizaţi 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date şi experţi în coordonarea cercetării şi analiza datelor, din partea celor 2 institute, Centrul de Sociologie Urbana şi Regională – CURS şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE. Numărul de persoane intervievate este de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%. Având în vedere ponderea refuzurilor şi alte dificultăţi întâmpinate în secţiile de votare, independente de institutele de sondare, marja teoretică de eroare prevăzută pentru ancheta realizată în eşantionul de secţii de votare din România este de  +/-2%, la un nivel de încredere de 95%.

Este foarte important de precizat că eşantionul construit pentru exit poll nu a inclus secţii de votare din străinătate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...