Primarul din Murfatlar şi-a mărit salariul până la 13.500 lei: Nici n-am ajuns la cât trebuia

0
2326

La aflarea veştii că premierul Ludovic Orban va îngheţa salariile demnitarilor, primarul din Murfatlar Valentin Saghiu a luat decizia să majoreze salariile angajaţilor din instituţie, inclusiv pe al său. Astfel, edilul şi-a crescut salariul cu 1.000 de lei, ajungând astfel de la 12.480 de lei, la 13.500 de lei, relatează Digi24.

Valentin Saghiu, care este la al doilea mandat, a declarat că, de fapt, ar fi făcut o actualizare ce trebuia făcută cu timp în urmă, iar majorarea salariului a fost mult mai mică decât cea preconizată adică 2.380.

Loading...

Edilul susţine că „toţi colegii mei sunt obligaţi să ajungă la această sumă, e vorba şi de salariul viceprimarului şi de al consilierilor locali, toate aceste lucruri trebuie puse în aplicare”şi cum „unde-i ordin nu-i tocmeală”, Saghiu a trecut la fapte şi a majorat salariile.

Întrebat de ce nu a făcut actualizarea mai devreme, primarul Murfatlarului a replicat: „Pentru că nu a fost buget, e primărie de orăşel, de aceea actualizarea a venit la noi mai târziu. E o actualizare pe vechi. Nu ne-am actualizat la salariul minim pe economie, la ce s-a aprobat legea acum 2,230 …Nu am ajuns acolo încă. Sperăm că poate la anul o să o ducem mai bine şi se pot mări salariile… dacă nu, să stagneze la acest nivel. Dacă nu aveam buget, nu puteam să facem salariile…”

Când a venit vorba despre facilităţile oferite de oraşul pe care îl „păstoreşte”, primarul a enumerat: „mari contribuabili, brutării, gară maritimă, industrie grea, comerţ, magazine mari, patru benzi până la Constanţa, vară, turism”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...