Primarul care a inaugurat o scară de incendiu cu pâine, sare şi tăiere de panglică!

0
142

Ce mai fac unii primari din România? Bine, își văd de treaba lor, spre ”binele” comunităților pe care le conduc, cu gândul că alegătorii lor trebuie să le recunoască meritele, chiar dacă aceste nu prea există…

Cristian Hurdubae este edilul Tecuciului, și a hotărât să inaugureze cu fast cea mai mare realizare din cei doi ani de mandat – ieșirea de urgență, adică scare de incendiu, a unei grădinițe – o modestă lucrare, în valoare de 13.000 de euro.Evenimentul a avut loc în luna iunie a acestui an la Grădiniţa ±Prichindel” din Tecuci, edilul, al[turi de un alai ce cuprindea aproape toţi şefii din administraţia locală şi de un numeros grup de susţinători – a fost primit cu pâine şi sare de către angajaţii unităţii de învăţământ.

Apoi a fost tăiată panglica la investiţie, dar la o altă uşă decât cea a scării tocmai construite, motivul fiind că aceasta se afla într-o zonă mai îngustă, care ar fi restrâns amploarea festivităţii, iar Cătălin Hurdubae şi alţi câţiva aleşi locali au rostit în faţa copilaşilor discursuri pline de laude la adresa prestaţii administrative a primăriei oraşului.

Investiţia de 60.000 de lei (aproximativ 13.000 de euro) este o banală ieşire de urgenţă construită în prelungirea unei clădiri cu parter şi un etaj. De altfel, nici măcar nu a fost ridicată la iniţiativa municipalităţii, lucrarea fiind executată ca urmare a unui control al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care concluziona că, în lipsa unei scări exterioare – şi nu interioare, cum s-a făcut – care să fie folosită ca ieşire de urgenţă, grădiniţa îşi va pierde autorizaţia de funcţionare şi va fi închisă.

”Este impropriu spus o scară de incendiu, este aproape un corp de clădire acolo, care adăposteşte scara de incendiu. Scara este din beton, este acoperită, şi face legătura între etajul superior şi parterul clădirii. Avizul de funcţionare îi obligă să aibă o astfel de scară. Ea trebuia să arate cumva şi arată altcumva. Asta e…”, a declarat primarul Hurdubae, pentru cotidianul Adevărul.

Ulterior inaugurării pompoase, cu ștaif, mai multe fotografii de la iceremonie au fost postate pe internet de către directoarea grădiniţei (care apoi, din cauza reacţiilor negative ale locuitorilor din Tecuci, care au subliniat ridicolul situaţiei, le-a şters.

Primarul Cătălin Hurdubae a susţinut ulterior că gestul său de a pune în valoare o investiţie în siguranţa copiilor ”a fost interpretat tendenţios de persoane rău-voitoare” şi că, de fapt, instituţia pe care o conduce are în derulare un program de investiţii foarte ambiţios, ale cărui rezultate se vor vedea cu adevărat în următoarele luni.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.