Preşedintele Poloniei compară „ideologia” LGBT cu îndoctrinarea comunistă

0
76

Andrzej Duda, preşedintele Poloniei, a comparat „ideologia” LGBT cu îndoctrinarea comunistă, în timpul unui discurs de campanie susţinut sâmbătă. Drepturile persoanelor LGBT au devenit un subiect intens dezbătut înaintea scrutinului prezidenţial de pe 28 iunie, într-o ţară extrem de catolică, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Andrezej Duda a lansat miercuri un set de propuneri electorale, numit ‘Cardul Familiei’, în care a inclus promisiunile de a nu le permite cuplurilor gay să se căsătorească sau să adopte copii şi de a interzice predarea chestiunilor LGBT în şcoli.

„Timp de 40 de ani, generaţia părinţilor mei s-a luptat să elimine ideologia comunistă din şcoli, pentru a nu le fi impusă copiilor. Pentru ca tineretul, copiii, soldaţii şi organizaţiile de tineri să nu poată fi îndoctrinași”, a declarat Duda în cadrul unui miting electoral în oraşul Brzeg din sud-vestul ţării. „Ei nu au dus această luptă pentru a apărea o nouă ideologie, şi mai distructivă”, a adăugat el.

Andrzej Duda este un aliat al partidului naţionalist aflat la guvernare Lege şi Justiţie (PiS), care respinge promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender (LGBT), susţinând că este vorba de o influenţă străină care subminează valorile tradiţionale ale Poloniei.

Candidaţii de opoziţie şi grupurile de apărare a drepturilor LGBT au condamnat discursul lui Duda.

‘Dragostea nu exclude’, un grup civic polonez, a precizat pentru Reuters că propunerile lui Duda sunt similare cu decizia guvernului rus de a interzice ‘propaganda homosexuală’.

Candidatul de stânga Robert Biedron, primul politician polonez deschis homosexual, i-a cerut lui Duda, într-o postare pe Twitter, „să pună capăt urii”.

În acest an, într-un sondaj realizat de organizaţia neguvernamentală ILGA-Europe, cu sediul la Bruxelles, Polonia a fost votată drept ţara din UE cu situaţia cea mai proastă în privinţa drepturilor LGBT.

Andrzej Duda, presedintela Poloniei. Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...