Președintele anunță lista „revenirii la normalitate” începând cu 1 Iunie. Totuși, mare atenție la prevederile legii!

0
5396

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că din 1 iunie urmează o nouă rundă de relaxare a măsurilor în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro. 

Klaus Iohannis: Am avut o şedinţă destul de lungă. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în continuare. Avem şi azi aproape 200 de cazuri noi, deci nu putem vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei. Deci: atenţie, atenţie, atenţie!

Loading...

Avem şi câteva veşti pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activităţi vor redeveni posibile. Se redeschid terasele, însă e nevoie de măsuri speciale. Mesele vor trebui să fie la cel puţin 2 metri. Vor putea să stea maximum 4 persoane la o masă.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici e nevoie de păstrarea distanţei de cel puţin 2 metri. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internaţional rutier şi feroviar.

Vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu maximum 500 de spectatori. Deplasările în afara localităţii: de la 1 iunie vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declaraţii.

Competiţiile sportive: se vor putea relua pentru sporturile care se practică afară, mai puţin sporturile de contact. Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate. Evaluare anaţionale se face din 15 iunie, apoi Bacalaureatul.

De la 1 iunie se deschid terasele

Publicată de Adevărul pe Joi, 28 mai 2020

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...