Presa de la Paris reacționează după răzbunarea românilor

0
1018

Un articol apărut în presa franceză critică dur mesajele românești împotriva naționalei de fotbal care a câștigat Campionatul Mondial din Rusia, inclusiv caricatura reinterpretată din revista Charlie Hebdo. 

Iată mesajul:

„Ca să ajungă să țină în finală cu Croația, românul feisbucar a trebuit să devină mai întâi asta, în ordine român și abia apoi feisbucar. Iar asta nu ar fi devenit fără sprijinul Franței. Nu ar fi avut pașoptiști, Unirea Principatelor la 1859, dinastia regală, instituțiile politice în forma lor veche, Unirea de la 1918, ba chiar nici limba română modernă și literatura aferentă în formă actuală. Ar fi fost probabil o nație informă în cuprinsul Imperiului Rus până după 1918, ai cărei intelectuali ar fi vorbit o română rudimentară, dar s-ar fi exprimat creativ în rusă.
Și ar fi ținut azi cu Croația, în numele frăției slave. Așa, o fac doar din frondă (evident, cuvânt francez) față de aroganta Franța.
Ca să stric consensul, allez les Bleus! Franța câștigă CM,” este mesajul scris de Robert Adam, tradus de Nicolas Trifon în franceză și integrat într-un amplu material care a apărut în publicația pariziană courrierdesbalkans.fr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.