Premieră în politică: un licean conduce o filială PNL

0
858

Sergiu Senciuc locuiește în Portugalia de aproximativ 13 ani. S-a mutat împreună cu familia în toamna anului 2007. Între timp, s-a îndrăgostit de politică, iar acum este Președintele Interimar al PNL Diaspora – Portugalia, potrivit informațiilor furnizate de Rovestea.ro

“Am început să mă interesez de evenimentele politice în anul 2014, la alegerile prezidențiale. Urmăream cu mare atenție și curiozitate dezbaterile și acțiunile de campanie, chiar dacă la vremea respectiva nu cunoșteam prea multe, însă simțeam o atracție față de lumea politică.

Loading...

Am susținut-o pe doamna Monica Macovei în primul tur, în al doilea pe domnul Klaus Iohannis. Am crescut, m-am maturizat, iar interesul meu față de sfera politică a crescut din ce în ce mai mult. De fiecare dată când aveau loc campanii electorale, indiferent de culoarea politică a partidului sau coaliției, mă “infiltram” și eu printre susținătorii înfocați. Am împărțit pliante, m-am pozat cu aproape toți liderii politici din Portugalia, am o colecție de selfie cu Președintele Portugaliei, domnul Marcelo Rebelo de Sousa, și în urmă cu 2 ani m-am înscris în CDS-PP, partid portughez de centru-dreapta.

În ceea ce privește politica românească, sunt membru PNL din 2 noiembrie 2019, ziua în care am împlinit 18 ani. Am avut oportunitatea să-i cunosc personal pe Viorel Badea, Titus Corlățean, Angel Tîvlar, Dacian Cioloș, Viorica Dăncilă, Ioana Constantin, Natalia-Elena Intotero, Andreea Păstârnac, etc. Indiferent de culoarea partidului, îmi place să port un dialog deschis și echilibrat cu diverse personalități politice.

Ținând cont de faptul că, din nefericire, majoritatea tinerilor nu se implică în viață politică și nu-și doresc asumarea unor proiecte în folosul comunității, am decis să o fac eu. Vreau să ajut, cum și cât pot. Îmi doresc foarte mult să mă întorc în România și sa fac o schimbare, mai ales în rândul copiilor vulnerabili.

Mă doare, sincer, când văd reportaje cu ființe nevinovate care zac în sărăcie, uitate de lume și civilizație. Este destul de trist să știm că în România, stat membru UE, însă sunt tineri care se culcă cu burțile goale. Dacă pot să le ajut, n-am de ce să rămân nepăsător.

Sunt perfect conștient de faptul că politicienii nu sunt deloc bine văzuți de către simplul cetățean, și pe unii chiar îi înțeleg, însă noi, cei care avem o dorință sinceră de a face bine, fără cazier sau interese obscure pe la mijloc, nu putem sta departe. Este greu, bineînțeles. La început nu te bagă nimeni în seama, ești înjurat și luat în glumă. Dar încetul cu încetul devii imun și lupți în continuare pentru idealurile propuse. Pe oameni îi convingi doar prin fapte și soluții, nu vorbe goale, iar pentru acest lucru se muncește din greu.

M-am înscris în PNL fiindcă este partidul care a condus România spre dezvoltare și modernizare. Susțin libertățile omului și consider că liberalii au demonstrat, de-a lungul timpului, că doresc ca omul să fie liber într-o societate prosperă. PNL promovează tinerii talentați și mi-a dat oportunitatea să îmi expun ideile. În Portugalia am găsit oameni cinstiți și profesioniști care doresc să schimbe România în bine, ne-am unit și luptăm pentru a face diferența. Suntem o familie, o familie liberală la început de drum.

Momentan sunt la liceu, clasa a XII-a. În viitor îmi doresc să intru la Facultatea de Științe Politice, să fac câteva stagii la instituțiile guvernamentale și apoi să mă reîntorc acasă. Mi-ar plăcea să încep din comuna mea natală, în administrația locală. Bunul Dumnezeu să mă ajute, doar prin călăuzirea Lui le-am făcut pe toate.”, a declarat Sergiu Senciuc.

În data de 24 iunie a.c., a avut loc ședința de validare a biroului politic local interimar a filialei PNL Diaspora -…

Publicată de Sergiu Senciuc pe Joi, 25 iunie 2020

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...