Ponta vrea să dea jos Guvernul Orban: Singura soluţie corectă pentru România e un Guvern de uniune naţională

0
1607

Liderul PRO România, Victor Ponta, a reiterat, într-o emisiune la Antena 3, că soluţia pentru România ar fi în acest moment debarcarea Guvernului Orban şi învestirea unui Guvern de uniune naţională – „un Guvern de criză format din oameni profesionişti”, cu un premier care să nu fie nici din PNL, nici din PSD.

„Din punctul de vedere al modului în care s-a raportat statul român la propriii cetăţeni în aceste 60 de zile, nota mea este nota 4. N-am folosit aceste 60 de zile ca să ne ajutăm cetăţeanul obişnuit, firmele româneşti şi economia românească.

Loading...

Am fi putut să o facem uitându-ne la ce fac alţii, nu trebuia să inventăm noi roata. A fost tendinţa asta tot timpul: amenzi, închis în casă. Asta nu e o gândire de leadership; n-am avut pe cineva cu viziune, am avut pe cineva care ne-a spus să stăm în casă şi să ne spălăm pe mâini. Guvernul trebuie să spună ce facem în această provocare uriaşă.

Ceea ce eu reproşez în primul rând Guvernului este că a venit la putere nu cu gândul să rezolve problemele ţării, ci cu gândul să câştige alegerile pentru PNL. Din punctul meu de vedere, singura soluţie corectă în luna noiembrie – şi i-am spus şi domnului Iohannis când m-a chemat la consultări şi domnului Orban, şi o cred şi azi cea mai bună – era aceea de a face un Guvern de uniune naţională, un Guvern de criză, format din nişte oameni profesionişti”, a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

În acest context, şeful Pro România anunţă că ar vota pentru demiterea Guvernului Orban o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament.

De asemenea, Ponta a precizat că în situaţia politică actuală, în care nicio forţă politică nu are destulă putere în Parlament, ar fi trebuit ca preşedintele Klaus Iohannis să propună un premier care să nu fie nici de la PSD, nici de la PNL, o personalitate, care până la alegeri să conducă un Guvern care să gestioneze criza în care ne aflăm.

„O împăcare (cu PSD – n.r.), bineînţeles, fuziune, nu. Sunt în PRO România, am tot respectul pentru votanţii PSD şi pentru foarte mulţi oameni din PSD, aşa cum am pentru oameni din alte partide. (…) Cred că în 2024 o să fie un nou USL, care va învăţa din greşelile primului USL şi nu le va mai repeta”, a declarat fostul premier.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...