Peste 200.000 de cehi au ieşit în stradă, duminică, pentru a cere demisia premierului. Noi abia ne strângem la grătare

0
281

Potrivit organizatorilor, la manifestaţia din Praga au participat 250.000 de persoane. Este cea mai mare manifestaţie de la căderea comunismului, în 1989.Protestul a fost organizat de grupul Million Moments for Democracy, iniţial format din studenţi şi care a devenit o mişcare de masă.

“Demisia”, “Ne-am săturat”, “Nu renunţăm la democraţie”, au fost mesajele de pe bannerele afişate de protestatari. Multe familii şi-au adus copiii la protest.

Babis este acuzat în Cehia de fraudă şi conflict de interese, acuzaţii pe care le neagă vehement. El este anchetat pentru implicarea în fraudarea unor subvenţii europene în sumă de două milioane de euro.În luna aprilie, poliţia cehă a recomandat inculparea premierului.

Al doilea cel mai bogat om din ţară, Babis a fost inculpat în 2017 într-un caz de presupusă deturnare de fonduri europene, în perioada 2007-2008 şi legat de complexul său hotelier Cuib de Barză. El riscă între cinci şi zece ani de închisoare.Mişcarea sa populistă, ANO, conduce un Guvern de coaliţie – minoritar – cu social-democraţii. El beneficiază, de asemenea, de susţinerea tacită a comuniştilor – o premieră în istoria postcomunistă a Cehiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...