Pe ultima sută de metri, Daea a emis un ordin care asigură continuitatea afacerii fiicei sale

0
6959

Cu numai câteva zile înainte de a-şi încheia mandatul de ministru al Agriculturii, Petre Daea a emis un ordin prin care prelungeşte perioada de concesionare a terenurilor piscicole, unul dintre principalii beneficiari fiind fiica sa, care deţine trei astfel de terenuri.

Un ordin de ministru al Agriculturii, semnat însă de secretarul de stat Dumitru Botănoiu, permite prelungirea contractelor de concesiune a terenurilor cu amenajări pisciole pe 49 de ani, prin simpla voinţă a părţilor, fără a mai trece prin procedură de licitaţie, scrie G4Media.ro.

Loading...

Unul dintre principalii beneficiari ai acestei măsuri este chiar fiica lui Petre Daea, care deţine trei lacuri în concesiune, pe 20 de ani. Contractul încheiat de ferma piscicolă din Crevedia pentru cele 650 de hectare de luciu de apă expiră în perioada următoare.

O altă sociateta care ar putea trage foloase de pe urma acestui ordin este Piscicultorul SA, Conform datelor obţinute de G4Media.ro cu ajutorul aplicaţiei termene.ro, acţionarul şi administratorul Piscicultorul SA din Crevedia este Elena-Larisa Popescu, născută în 1972. Aceasta este fiica cea mare a lui Petre Daea.

Altfel spus, suprafaţa concesionată de firma fiicei lui Petre Daea de la stat, de la Administraţia Domeniilor Statului – aflată tot în subordinea Ministerului Agriculturii, poate rămâne în administrarea fiicei ministrului încă 49 de ani.Problema acestui ordin este că evită procedura licitaţiei, dat fiind că prelungirea concesiunii se poate face prin simpla voinţă a părţilor.

Sursa știre : Adevărul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...