Papa Francisc în România. Suveranul Pontif a ajuns la Cotroceni

0
77
Loading...

Vizita istorică a Suveranului Pontif în România a început. De la Aeroportul Otopeni, unde a fost întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia sa, precum şi de sute de credincioşi catolici, Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni.

La Palatul Cotroceni are loc ceremonia oficială de primire, după care preşedintele României şi Sanctitatea Sa Papa Francisc vor avea convorbiri tête-à-tête.

Începând cu ora 13:05, în Sala Unirii, se va desfăşura întâlnirea cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi corpul diplomatic. Cu această ocazie, în prezenţa a aproximativ 400 de invitaţi, Preşedintele Klaus Iohannis şi Sanctitatea Sa vor susţine discursuri. Urmează, potrivit programului anunţat, la Palatul Patriarhiei, o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi apoi cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române. Papa Francisc va rosti un discurs.

Un alt moment al vizitei este cel de la Catedrala Naţională, programată pentru ora 17.00.

Loading...

La ora 18:00, Suveranul Pontif va sosi la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif”. Sâmbătă şi dumincă, Papa Francisc se va afla la Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

Vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc se va încheia duminică, 2 iunie, ora 17:30, cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa Preşedintelui României.

Sursa: Adevărul

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...