Orban, despre vinovații pentru relaxarea românilor: Lideri politici, lideri de opinie, instituții care bagatelizează riscul epidemic

1
525

Premierul Ludovic Orban a spus joi seară, la Digi24, că mulți români au fost păcăliți că noul coronavirus nu există sau că pericolul este mai mic decât în realitate și că răspunzători de acest lucru sunt politicieni, dar și lideri de opinie. Prermierul a vorbit și despre măsurile de relaxare pe care le are în vedere guvernul pentru perioada următoare. 

„Au lăsat garda jos foarte mulți oameni. E foarte greu să menții niste reguli. Au fost pedepsiți cei care au respectat legea prin decizia CCR și exonerați cei care au încălcat legea”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Loading...

Premierul i-a făcut responsabili pentru această relaxare a oamenilor și pe politicienii și liderii de opinie care susțin în spațiul public că noul coronavirus nu este periculos sau chiar că nu există.

„Și din cauza unei campanii iresponsabile care a fost derulată de lideri politici, și de reprezentanți ai unor instituții de presă, și de alte categorii de oameni, și de atitudinea unor instituții cum este Avocatul poporului, care a atacat amenzile (…) Foarte multe declarații iresponsabile ale unor lideri politici care ignoră pericolul, care bagatelizează riscul epidemic și care de multe ori instigă la nerespectarea regulilor”, a enumerat premierul responsabilii pentru inducerea unei stări false de relaxare în rândul populației.

„Mă îngrijorează că aceste cazuri sunt răspândite în toată țara. Nu apar local, ci în toată țara, mai ales în zona urbanului mare. Nu este altă soluție decât repectarea regulilor”, a mai precizat premierul.

„Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă”

Ludovic orban a mai declarat că toate măsurile de combatere a pandemiei, inclusiv cele de relaxare, au fost luate în colaborare și la recomandarea experților și că nu mai vrea introducerea alor restricții.

„Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă. Ne dorim ca viața să revină la normal pas cu pas, în condițiile respectării unor reguli simple: spălatul mâinilor, să menții distanța fizică, triajul prin măsurarea temperaturii”, a spus Orban.

El a mai menționat că se fac planuri de relaxare în pași din 15 în 15 zile, în paralel cu urmărirea evoluției epidemiei.

„În jurul datei de 1 iulie ne gândiserăm la posibilitatea redeschiderii restaurantelor. Urmărim evoluția epidemiei și în funcție de acest lucru vom lua o decizie”, a spus premierul.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Uită să spună că alți care, chipurile, ne vor binele, cerându-ne să purtăm mască și să ne distanțăm social în timp ce ei fac chefuri și își bat joc de propriile recomandări. Asta a uitat să o spună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...