Orban: deocamdată nu se dau amenzi dar după ce vor fi cunoscute regulile, vin și sancțiunile

0
279

Aflat în cursul zilei de vineri la Alba, premierul Ludovic Orban a declarat că deocamdată, cei care încalcă regulile impuse în perioada stării de alertă, riscă o mustrare de la forțele de ordine. Acestucru este unul foarte întâlnit în țările occidentale dar probabil în România este o premieră.

Este adevărat că în lipsa amenzilor românii nu prea știu de respectarea regulilor impuse dar cineva tot trebuia să facă marele pas. De asemenea primul ministru a explicat că va fi derulată o amplă campanie de informare a cetățenilor cu privire la aceste reguli, apoi, vor urma sancțiunile pentru cei care le încalcă.

Loading...

„Îi îndemn pe cetățeni să respecte toate regulile, toate normele pe care le-am stabilit, că nu le-am făcut pentru că așa am vrut noi. Toate aceste norme sunt instituite nu doar în România ci în foarte multe țări pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului.

Sigur vor fi sancțiuni. Și acum avem bază să dăm amenzi. Trecem la niște reguli hotărâte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență care sunt impuse prin ordine comune ale ministrului Sănătății cu miniștri de resort din toate domeniile pe care le coordonează.

Toate regulile trebuie transmise către cetățeni în cadrul unei campanii largi de informare corectă. După ce oamenii ajung să cunoască aceste reguli, cine nu le va respecta, va fi amendat” a explicat Ludovic Orban la televiziunea Digi 24.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...