Nu știu dacă interesează pe cineva dar am zis să vă informez : România obține trei medalii de aur si o medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Fizică

0
258
Loading...

Membrii echipei Romaniei au obtinut trei medalii de aur si o medalie de argint la prima editie a Olimpiadei Balcanice de Fizica, desfasurata la Salonic in perioada 14-18 iulie, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Cei trei medaliati cu aur sunt Malina Elena Constantinescu (clasa a X-a – Colegiul National din Iasi), Vlad Stefan Oros (clasa a VIII-a – Scoala Gimnaziala nr. 24 din Timisoara) si Tudor Gabriel Mocioi (clasa a X-a – Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) . Medalia de argint i-a revenit lui Radu Herzal (clasa a X-a – Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare).

Olimpicii romani au fost insotiti si coordonati de Ioana Stoica (profesor la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Irina Dumitrascu (profesor si inspector in cadrul ISJ Vaslui). Din delegatia Romaniei au facut parte si conf. univ. dr. Sebastian Popescu (decan al Facultatii de Fizica – Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi), in calitate de reprezentant al Romaniei in comitetul stiintific al competitiei, si prof. univ. dr. Radu Constantinescu (Facultatea de Fizica – Universitatea din Craiova), membru al comitetului de coordonare al competitiei.

Olimpiada Balcanica de Fizica se adreseaza elevilor de gimnaziu (clasa a VIII-a) sau de liceu, cu varsta de cel mult 16 ani la momentul prezentei in concurs.La editia din acest an au participat concurenti din 11 tari (8 cu statut permanent si 3 cu statut de invitat).

Loading...

Sursa:AGERPRES, Foto: Facebook / Ministerul Educatiei Nationale-Romania

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...