Nu se mulțumesc doar cu demiterea ei, vor sa o distrugă pe plan profesional

1
531
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, sustine o declaratie de presa dupa semnarea decretutului de revocare a sa, de catre presedinte, luni 9 iulie 2018, la sediul DNA din Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că a demarat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, care, pe vremea când era procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a inserat într-un comunicat date confidenţiale dintr-o anchetă derulată de către procurorii din subordine. Ea este acuzată de „nerespectarea confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei”.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al DNA, pentru „nerespectarea (…) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei”.

„Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”, se arată în comunicatul IJ, preluat de News.ro.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

În luna iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA în urma refuzului acesteia de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009.

1 COMENTARIU

  1. sa le fie rusine ,eu zic ca tot felul de agramati vanduti mafiei voiculesciene vor sa o distruga profesional pe cea mai buna sefa DNA ! VOR PLATI , NICIO GRIJA IN FRUNTE CU VARANU SI CU DRAGNEA ,LUMEA NU MAI SUPORTA CORUPTII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.