Nu mai lăsa dorul să-ți ajungă la os! „Cuvântarea” unei ieșence după vizita lui Dragnea la Iași, face înconjurul Facebook-ului

0
747
Loading...

„9 Mai, Iași

Tuturor celor ce astăzi au filmat, transmis în direct sau au postat fotografii, mulțumesc! Celor ce astăzi au fost cenzurați, loviți, izolați sau pur și simplu restricționati pietonal la ei acasă,… ei bine, pentru asta, nu am cuvinte! Dar:

M-am născut liber din suflet de om liber. Cine ești tu să pui gard pe libertatea mea?
Am copilărit și m-am dezvoltat în cel mai frumos și cultural oraș. Cine ești tu să pui gard pe fruntea mea? M-am „hrănit” din biblioteca Palatului Culturii și tu vii să jignesti dezvoltarea și inteligența mea? Cine ești tu care anulezi tot ce simbolizează cultura mea, educația mea, libertatea mea? Eu am copilărit sub teii Copului, am alergat pe cele 7 coline, am făcut sport de performanță și am făcut profesional în studenție, teatru! Pentru a mă dezvolta frumos, cultural și intelectual, să las ceva în urma mea, neamului meu, ca să vii tu, un nimic și un nimeni, să pui gard pe strada mea? Să-mi interzici să fiu! Să-mi interzici să exist! Cine? Cine ești tu, cu gașca ta de leneși, hoți și parveniți, de rupi România unită în mii de bucăți? Am văzut multe țări, am văzut multe culturi, dar n-am văzut și n-am plâns și n-am crezut, că un nimic mă poate dezbina de prieteni, de casă, de loc! Cine nu știe cum e să-ți fie dor, cum e să te simți stingher, cum e să vrei să reprezinți țara ta și nu îi este rușine să fie reprezentat de niște hoți, să mă ocolească! Am steag la poartă, am steag la geamul casei părintești, am steag și am culorile drapelului pe tot ce ating, pe unde merg, și vii tu, șoarece ipocrit, să îmi pui barieră de trecere acolo unde am crescut?
Vai și amar! Ai scuipat pe loc sfânt, ai venit să persiflezi pământ stropit cu sânge sfânt. Ai venit acolo unde poezia, dulcele grai apăsat de „ș-uri” și „i-uri” au inventat poveștile. Ai venit în orașul ce a făcut prima Universitate, ce a dezvoltat arhitectura și singurul Palat destinat Culturii… Pleacă, du-te unde ți-e locul și ia și căpușele cu tine.

Nu meriți onoarea de a avea buletin și cetățenia acestei țări. Trădarea de țară, vânzarea ei bucată cu bucată, trebuie pedepsită pentru că, noi, oameni civilizați, fără legi nu putem evolua. Ne încurci! Ne jignești! Ne faci legendele praf. Știi cât de mic la stat era Ștefan? Ai auzit de aprodul Purice, crâșmarule? Așa mic, a dărâmat supușii unui imperiu. Și tu vii să te fălești pe locuri îmbrăcate de atâtea fapte eroice, cu ce? Afară, afară din locul cântat și recitat de atâția artiști. Afară din țara unde s-au scris legende, ce mintea ta niciodată nu o să le poată evalua. Ești un nimic și pentru că ai jignit o minunăție de oraș, pentru că ai interzis oamenilor ce stau de ani aici și muncesc ptr. fiecare taxă, plătită cu viață și cu sudoare, am să te spun! Unei lumi întregi ce nu înțelege ce se întâmplă cu tara mea, eu, ptr că pot, am să te spun!

Loading...

Cine ești tu, să ne faci derbedei? Tu incult și hoț dovedit, cine ești tu să faci pe cei ce locuiesc aici, ce drep ai, să-i faci derbedei? Pentru că-ți spun în față că ești hoț? Pentru că vii la noi acasă, da’ nu ne dai voie să circulăm liberi pe străzi?! Tu ai idee cum sună toate aceste inepții, spuse cu gura ta? Cât, cât să fii de bolnav încât, să crezi că ai credibilitate cu aceste jigniri? Am un mesaj și ptr. opoziția care, manipulează momentul. Te rog frumos, te rog din suflet, nu mai îmi invada cutia poștală , clanța ușii și, în general, cam tot ce îmi este denumit – spațiu personal. Nu mă convingi! Mă enervezi și mă agasezi! Ba mai mult, îmi subestimezi inteligența și-mi arăți, că te cocoți pe dezastrul unui partid pentru a te alege pe tine. Nu, nu te voi alege dacă procedezi așa. Te voi pune în aceiași oală și voi considera că habar n-ai ce vrei, dacă în loc să – mi vbesti. despre tine, îmi arăți cu degetul, ce rău e cel de acum. Asta știu și eu, nu crezi? Nu-mi subestima inteligenta, te rog! Nici măcar intuiția! De aia nu evoluăm. Promitem și mascărim pe cel ce a fost. Arata-mi dovezi, arată-mi că vrei și că poți. Și lasă-mi clanța ușii în pace! Ca sa n-ajungă și pliantele, ce mi le agăți ca pe globuri, acolo, la gunoi. Ca să nu te pun în aceiași găleată. E suficient că mi-e rușine de cum arată cartea de istorie din 89 încoace, nu te alătura! Îmi e greu să diger, deja, că urmașii mei vor învăța, că prima femeie prim-ministru a fost o agramată și o apariție coafată, cititoare de foi. Dă-mi ceva mai bun; și încă odată, insist, lasă-mi clanța ușii și cutia postala pentru facturi și vederi poștale. Nu vei reuși să mă convingi cu vrăjeală și pliante. Îți explic și de ce. Nu mai merge, ne am saturat!

Știi când se satură omul?Omul se satură atunci când îi este frică sau când are cuțitul la os. Frica ne-a fost! Acum e de os.
E de os pentru că ne este dor de ai noștri. Pentru că muncim să plătim avioane ca să ne vedem părinții de Paști și Crăciun. Pentru că muncim în condiții de stres și ridicăm standardele unor țări înfloritoare, dar, străine datinelor noastre. Pentru că descoperim glodul ulițele, după ce pașim pe marmura Mall-urilor unor țări , îmi asum, inferioare intelectual. Și pentru că, ne plânge sufletul spart în milioane de bucăți, atunci, când ne spun părinții, „da’ nu mai cheltuiți mamă pentru noi, lasă, să vă fie vouă bine” . Bă, doare ca dracu’ și nu merită aia 200 de roni.

Dacă nu știi ce e dorul, ce e drumul și cum arată distanța, nu te băga acolo unde, un popor întreg așteaptă cu speranță. Dacă ai înțeles ce e lacrima, și cum e compusă suferința, te rog, te implor, du-te la vot, du-te și agită-te, pentru că bucuria aia mică cu doi ochi și doua mânuțe, ce se naște azi, să nu mai sufere atunci când și tu vei deveni bătrân și neajutorat și tentat să scandezi ptr o lingură de făină și o pungă de zahar în favoarea unor hoți. Nici foamea nu e atât de urâtă cum e dorul. Nimic nu te rupe pe lumea asta, precum distanța de ai tăi . SA ȚII MINTE Asta! Si azi, definiția distanței, au fost gardurile ce au rupt în două, o nație mult prea îmbâcsită și mult prea păcălită.
Azi, moldovenește ți-o spun, ție cel prea îngâmfat de propria-ți fudulie… Mi-ai mânjit orașul, mi-ai îngrădit frații și surorile, ți-ai bătut joc, cu discursul tău josnic și mincinos, de toată istoria acestui pământ. Nu ești născut de o Vrancioaie, nu vei avea niciodată lângă tine frați precum Buzeștii și NICIODATĂ, dar absolut niciodată, nu vei rosti cuvinte mari precum ” Moldova nu-i a noastră”… Ai jignit orașul teilor, ai vrut să pui stăpânire pe răzeși și ai crezut că aici poți conduce. Nu, nu poți! Suntem liberi! Suntem copiii CUIVA, nu suntem ai NIMĂNUI, și nu suntem de vânzare. Noi, și toată ȚARA, NU TE VREM!

România dezbinată, România celor două fronturi!
– minunata fotografie a lui Roman Lucian

MERGI LA VOT! Nu mai lăsa dorul, să-ți ajungă la os! Iași, 9 Mai 2019, liberi! 🇷🇴” de Marishka Mia

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...