„Nu mă puteţi obliga! Vreţi să ne luăm la bătaie?” – Buzatu refuză să poarte mască în timpul şedinţei de consiliu

0
1573

Potrivit informațiilor furnizate de Epochtimes-romania.com, Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, (PSD), a fost avertizat, joi, de reprezentanţii PNL Vaslui cu privire la faptul că încalcă legea, după ce acesta a refuzat să poarte mască de protecţie la şedinţa ordinară a CJ, iar unii dintre consilierii PSD i-au urmat exemplul.

Când liberalii au cerut să fie supus la vot dacă Buzatu să poarte mască sau nu, liderul PSD a refuzat argumentând că „o conduită personală nu poate fi supusă la vot”.

Loading...

Liviu Iacob, consilier PNL, i-a reproşat lui Buzatu că, prin refuzul de a purta mască, dă un exemplu nepotrivit atât consilierilor judeţeni PSD, cât şi cetăţenilor judeţului, în general.

Consilierii judeţeni liberali au atras atenţia şi că o dispoziţie emisă chiar de preşedintele CJ Vaslui prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie de către angajaţii CJ şi vizitatorii care intră în instituţie. N-a folosit însă la nimic.

„Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege?

Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”, a declarat Liviu Iacob citat de Agerpres.

În acest context, pesedistul Dumitru Buzatu a replicat că refuză să poate mască de protecţie, dar că poate fi sancţionat pentru asta numai de către instituţiile abilitate. Mai mult, Buzatu a argumentat că bunul mers al şedinţei nu este împiedicat de faptul că el nu poartă mască şi a dat asigurări, nefondate de altfel, că cei din sala de şedinţă ar fi „în siguranţă” şi a ameninţat chiar cu bătaia dacă nu este lăsat să facă ce vrea.

„Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră.

Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…)

Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă”, a transmis Dumitru Buzatu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...