Noul Avocat al Poporului il depaseste la nesimtire pe Victor Ciorbea.

1
1949
Loading...

Senatorul USR Florina Presada ii cere Avocatului Poporului, Renate Weber, sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la Codul Administrativ. ”Doamna Weber a depus juramantul de Avocat al Poporului acum o saptamana, dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decat o liniste asurzitoare”, sustine Florina Presada.

”Doamna Weber a depus juramantul de Avocat al Poporului acum o saptamana. Are pe masa cel putin doua cereri sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decat o liniste asurzitoare. Doamna Weber, poate nu va place ca aveti aceasta competenta, conform Constitutiei, dar asta nu e o scuza pentru a nu sesiza CCR. Trebuie sa explicati romanilor – poporului, daca vreti – de ce nu dati curs solicitarilor privind Codul Administrativ. Trebuie totusi sa aflam si noi de ce nu vreti un control pe un act normativ despre care stim ca include prevederi declarate neconstitutionale anterior – cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari”, a scris, vineri, pe Facebook, senatorul USR Florina Presada.

Aceasa face referire si la procedura adoptarii Codului Administrativ prin ordonanta de urgenta.

”Consiliul Legislativ zice si el in avizul dat deja ca ea nu este justificata in textul de fundamentare. Doamna Avocat al Poporului, aveti de ales. Decizia va apartine. Reabilitati reputatia acestei institutii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majoritati parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali si baroni locali sau nu?”, a mai scris Presada.

Loading...

Codul Administrativ a fost adoptat prin Ordonanta de Urgenta si a fost modificat din nou, tot prin ordnanta, la o saptamana de la adoptare.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Se astepta careva ca Renate Weber sa reprezinte interesele poporului? Pai de aceea a fost pusa ea acolo, sa-si bata capul cu romanii? Ea are de aparat nemerniciile PSD-ului, care pentru 40 de voturi ale PSD, ne-ar vinde pe noi toti fara sa clipeasca. Doamneeee, cand vom scapa de ticalosii astia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...