Notre Dame din Paris. UPDATE. Pagube catastrofale. Turnul central și tavanul s-au prăbușit. Pompierii nu reușesc să limiteze proporțiile focului.

0
80

Incendiu puternic la Catedrala Notre Dame din Paris, unde intervin peste 400 de pompieri. Autoritățile transmit că flăcările au izbucnit într-o zonă a clădirii unde se făceau renovări. Turnul central și tavanul s-au prăbușit. Emmanuel Macron și premierul Edouard Philippe s-au deplasat la fața locului.

BBC scrie că anul trecut, Biserica Catolică din Franța a lansat un apel urgent pentru strângerea de fonduri pentru salvarea catedralei, care începuse să se degradeze sever.

Pompierii transmit că nu intervind folosind apă aruncată din elicoptere sau avioane deoarece greutatea ar putea duce la prăbuşirea completă a structurii.

Emmanuel Macron a transmis un mesaj pe Twitter: ,,Notre-Dame este în flăcări. Emoția unei națiuni întregi. Gândul meu se îndreaptă către toți catolicii și toți francezii. Ca toți compatrioții noștri, sunt trist să văd că această parte a noastră arde”.

Fumul putea fi văzut atât la vârful catedralei, cât și lângă cele două turnuri, potrivit Reuters care citează martori oculari. Din primele informații nu există persoane rănite. Nu se cunoaște deocamdată însă amploarea incendiului și cât de afectată este clădirea.

Sursa: Biziday

Vezi imagini în direct, mai jos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.