Norvegienii ne atacă dur copiii: Articol de neînţeles şi declaraţii virulente despre atmosfera creată de cei mici

1
1646

Dacă românii care au urmărit partida au fost plăcut impresionaţi de dragostea pură oferită de cei aflaţi în tribune echipei naţionale, în schimb, nordicii pare că n-au înţeles nimic.

Norvegienii au plecat doar cu un punct de la Bucureşti, au ratat calificarea la Euro 2020, însă supărarea lor a început, de fapt, din momentul în care au sosit în România.

Loading...

Aici, ei au fost informaţi că partida de pe „Arena Naţională“ nu va fi cu tribunele goale, aşa cum şi-au imaginat ei, deoarece UEFA le permite celor mici, de până la 14 ani, să vină la partidele în care echipa gazdă are terenul suspendat. Astfel, Lars Lagerback şi elevii săi s-au trezit cu aproape 30.000 de oameni în tribune, marţi seară!

Nordicii n-au pus ratarea victoriei la Bucureşti pe seama atmosferei din tribune, însă jurnaliştii lor au avut o descriere ciudată pentru ce au văzut la stadion. Potrivit Digi Sport, cei de la Dagsavisen, în loc să remarce entuziasmul tinerilor suporteri, au publicat un articol bizar despre comportamentul acestora.

Ce a scris presa norvegiană?

*Sunete asurzitoare, tribale, din partea copiilor la Bucureşti! Ar trebui să fie tribune goale şi linişte completă. În schimb, Norvegia a fost surprinsă de o atmosferă haotică deja din timpul încălzirii. Puştii şi fetele care au umplut stadionul au acaparat tot sunetul din scaunele lor. Chiar înainte ca echipele să se încălzească şi ca iarba să fie udată, nivelul de zgomot era la fel de mare ca în timpul unei faze dramatice dintr-un meci captivant.

*Lars Lagerback poate să uite de ideea unei comunicări uşoare cu jucătorii săi în meciul din calificări împotriva României. A spus şi el că e un avantaj pentru ei (n.r. – România), decât să joace cu tribunele goale.

Secundul norvegienilor, discurs dur

Foarte deranjat de atmosfera de pe stadion s-a arătat şi Joar Hansen, secundul naţionalei Norvegiei. Într-un dialog cu „Dagbladet“, acesta a atacat şi UEFA pentru „parodia“ de la Bucureşti:

*E o glumă a UEFA! Nu înţeleg cum e posibil să laşi atât de mulţi spectatori, şi adulţi, şi copii, la un meci la care trebuia să dai o pedeapsă. Copiii au fost instruiţi să facă zgomot cât mai mult. Li se transmitea de la megafoane ce să scandeze. Totul a devenit o parodie.

*Au pus copii şi adulţi în tribune. E o sancţiune zero! E o mare glumă. E uimitor că au putut face aşa ceva, că li s-a permis. Asta nu e o pedeapsă. Nu ajută combaterii rasismului. E o bătaie de joc la adresa a ceea ce se întâmplă tot timpul în fotbal. Singurul lucru care ar ajuta, ar fi să suspenzi echipele ţărilor care fac aşa ceva. Să nu le laşi să joace meciuri câţiva ani.

Sursa stire : Adevărul.ro

Loading...

1 COMENTARIU

  1. A-ti vrea voi suspendari, bravo romani, parca s-au trezit acele spirite sugubete, de stilul nea Marin. Pai copiii aveau voie nu? Si trebuiau sa aiba voie pana la 18 ani ca atunci sunt majori. Mama ce m-am bucurat, de aia fura copiii romanilor ca nu le plac?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...