Noi încă suntem pe legea junglei? Noaptea de coşmar a unui poliţist. A fost bătut crunt într-o sală de jocuri, umilit şi ameninţat cu moartea, cu ciobul la gât

1
527

Procurorii au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, un tânăr care a devastat o sală de jocuri din Brad şi a bătut crunt un poliţist, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro

Ciprian Chiş (29 de ani) a ajuns în arest preventiv şi va fi judecat pentru ultraj şi distrugere după ce a bătut crunt un poliţist şi a produs pagube într-o sală de jocuri din Brad.

Scandalul provocat de tânăr a avut loc în seara de 24 iunie, iar victima sa a fost un bărbat de 55 de ani, ajutor de şef de post în comuna Baia de Criş. Ciprian Chiş a intrat în local în jurul orei 23:30, împreună cu fratele său şi doi prieteni, după ce consumase aproape jumătate de litru de ţuică şi patru litri de bere. A comandat încă patru pahare de cognac, supărat pentru că îi fusese suspendat permisul de conducere. L-a observat pe poliţistul care se afla în timpul său liber şi privea meciul şi s-a îndreptat spre el.

„Inculpatul a încercat să discute cu persoana vătămată, care l-a evitat, a intrat în grupul sanitar, iar când a ieşit şi s-a îndreptat spre bar, inculpatul l-a urmat şi i s-a adresat: „Comisare, ai mai fost la pescuit?”. Acesta i-a răspuns afirmativ. La câteva secunde, tânărul i-a reproşat persoanei vătămate că l-a dus la Zam, în urmă cu câţiva ani, referindu-se la intervenţia din data de 24 decembrie 2012, după care a dat cu pumnul, vrând să îl lovească în faţă, însă persoana vătămată s-a ferit şi a fost atins în regiunea umărului stâng. Apoi l-a mai lovit o dată, cu podul palmei peste faţă, unde zona s-a înroşit. Au intervenit martorii care au încercat să-l imobilizeze pe inculpat, însă acesta l-a lovit şi pe unul dintre cu pumnul în faţă. A vrut să-l lovească şi pe un alt bărbat, dar nu a reuşit. Inculpatul declară că a lovit şi alte persoane, deoarece încercau să îl oprească să îl lovească pe poliţist şi el voia să scape de ei, pentru a-şi îndeplini ţelul, respectiv pentru a se răzbuna pe poliţist. Inculpatul a mai declarat: „…eu eram foarte nervos, astfel că oricine se afla în faţa mea eu loveam …, pentru că vroiam să rezolv problema…”

Agentul de pază a reuşit să-l scoată afară din local pe inculpat, după care acesta a revenit, în bustul gol, a mers direct la persoana vătămată şi i-a aplicat, din nou, mai multe lovituri cu pumnul, în zona capului, apoi a luat din vitrina frigorifică o sticlă de suc, a spart-o de masă şi a pus ciobul la gâtul persoanei vătămate, i-a spus că dacă nu-l ascultă şi face vreo mişcare greşită, dacă opune rezistenţă, îi taie gâtul, l-a prins de tricou cu o mână şi l-a tras afară din local, iar pe trotuar a aruncat ciobul de sticlă. Gestul ameninţător al inculpatului a generat temere persoanei vătămate, că poate fi tăiat şi panică în rândul persoanelor care mai erau în local”, se arată în dosar.

Poliţistul nu a ripostat la agresiunea exercitată asupra sa. A încercat să-l evite pe tânăr, să iasă din local, însă acesta era agitat, gesticula, urla, profera ameninţări cu moartea. În cele din urmă ajutorul de şef de post a reuşit să iasă din local, cu sprijinul altor clienţi. Agresorul său a distrus apoi uşa sălii de jocuri şi a spart mai multe geamuri. În cele din urmă a fost oprit de un echipaj de poliţie sosit la faţa locului, a fost reţinut şi arestat preventiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...