Niculae Bădălău spune ce îl recomandă pentru Curtea de Conturi: Am fost în Guvern și am 3 mandate de parlamentar

0
319

Senatorul PSD, Niculae Bădălău, favorit pentru un post de vicepreședinte al Curții de Conturi, a declarat la Digi24 că se consideră potrivit pentru postul respectiv. „Mă recomandă că am fost membru al Guvernului și cele 3 mandate de parlamentar”, a spus Bădălău.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după ședința Comitetului Executiv Național, că îl va susține pe Niculae Bădălău pentru un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi și pe Iulian Iancu pentru șefia ANRE. În 2017, Bădălău a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi astfel încât să poată ocupa o funcție și inginerii, senatorul PSD fiind de profesie inginer.

„Din păcate eu aveam loc oricum pentru că sunt jurist, am și facultatea de drept. Unii vor să scoată niște gunoaie. Eu sunt și jurist și pe vechea lege corespundeam la criterii.”, a precizat Niculae Bădălău.

Acesta a mai spus că este „favorit” pentru că îl recomandă experiența.

„Sunt favorit ținând cont de experiența mea. Mi-am depus dosarul acolo, voi fi audiat de cele două comisii și dânși dau rezultat, după aia vine votul parlamentului. Mă recomandă că am fost membru al guvernului că am multe mandate de parlamentar. Îmi va folosi experiența de jurist”, a declarat senatorul PSD.

Surse politice din PSD spun că susținerea lui Marcel Ciolacu are legătură cu Congresul PSD unde dorește să candideze pentru funcția de președinte. Prin susținerea unor lideri din partid sau a apropiaților acestora, Ciolacu intenționează să își asigure voturile de la Congres și să să scape de lideri care ar putea ridica pretenții, cum este cazul influentului baron PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, trimis pe funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

Curtea de Conturi este condusă în acest moment de Mihai Busuioc, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în vremea când ministerul era condus de fostul șef al PSD.

Bădălău a spus că „ei” (românii din diaspora) „au 700 de mii de oameni care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul, până la 3-5 milioane, cât se vehiculează, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu…”.

Însă liderul PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, nu este la prima desconsiderare a diasporei. În urmă cu câteva luni, pe internet a circulat un film de la o petrecere a sa, la care lăutarii i-au cântat, în vreme ce el dansa pe un mesaj care arăta un dispreț în termeni vulgari la adresa românilor plecați peste granițe și care, la toate alegerile, începând cu 1990, votează anti-PSD.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...