Newsweek: Cine deține Realitatea Plus, televiziunea prin intermediul căreia Realitatea TV încearcă să supraviețuiască

0
689

Închiderea Realitatea TV de către CNA va fi contracarată de către Cozmin Gușă, vechi și nou pesedist, prin rezerva Realitatea Plus TV. Acest din urmă post este deținut de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru prin intermediul unei firme cu datorii de milioane și pierderi, dezvăluie Newsweek.ro

Vestea că, în sfârșit, Consiliul Național al Audiovizualului a decis retragerea licenței Realitatea TV nu l-a impresionat foarte tare pe Cozmin Gușă, cel care deține controlul televiziunii. De câțiva ani, aceste are și licența pentru Realitatea Plus, post TV discret, dar activ. Tot marți, CNA a permis ca Realitatea Plus să preia programele Realitatea TV. Practic, Realitatea TV va continua să existe prin intermediul Realitatea Plus.

Loading...

Sforile sunt trase de Gușă și Păcuraru

Cine deține dreptul de a folosi licența Realitatea Plus? Conform CNA, care a și amendat postul în vara acestui an pentru nerespectarea legii audio-vizualului, este vorba de Geopol International SRL.
Firma este deținută de o altă firmă (Strategies Research Investments International SA) în proporție de 99% și de către Alexandra-Beatrice Păcuraru (1%), aceasta fiind fiica lui Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă în diverse firme.

La rândul ei, Strategies Research Investments International SA este deținută de către Strategies Research Investments SRL (99,9%) și, din nou, de Alexandra-Beatrice Păcuraru (0,1%).În fine, proprietarii Strategies Research Investments SRL sunt, în cote egale, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Licența Realitatea Plus, tot la o firmă cu pierderi de milioane!

Realitatea Media SA a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în general, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, o duce foarte bine: are datorii de „numai” 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei.

Din 2013 încoace, Geopol International SRL a avut profit în numai doi ani (2015 și 2017), în rest doar pierderi.

Citește integral pe Newsweek.ro

Sursa Foto: B1TV

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...