Moțiunea de cenzură: Plenul reunit a respins ordinea de zi. Ședința a fost închisă

0
599

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, miercuri după-amiază, în ședință, pentru citirea moțiunii de cenzură, așa cum au decis Birourile Permanente reunite. Opoziția și PSD au schimburi de replici legate de ziua când va fi votată moțiunea. PNL, USR și PMP cer modificarea programului, astfel încât votul să fie luni, la ora 16.00, însă Florin Iordache refuză să supună la vot, potrivit informațiilor furnizate de G4Media.ro

15.43 – Florin Iordache a declarat ședința închisă.

Loading...

15.42 – Ordinea de zi a fost respinsă. Parlamentarii opoziției scandează: „Demisia!”

15.40 – Iordache: Pentru ziua de azi, programul e cel anunțat. Dacă doriți, sâmbătă dimineață, când începe ședința, puteți cere schimbarea programului. Eu discut pe zile.

15.40 – Ponta către Iordache: Vreți să supuneți la vot doar programul zilei de azi? Atunci e în regulă, sâmbătă nu avem ședință.

15.39 – Se reia ședința.

15.37 – Raluca Turcan cere pauză de consultări, Florin Iordache acordă un minut.

15.33 – Raluca Turcan:

Dincolo de susținerea unei moțiuni necesare în care o mare parte din populația României speră, noi mai avem o provocare, ca până la momentul dezbaterii moțiunii de cenzură să vă facem să respectați legea. Știu că e foarte greu.
Programul de lucru se stabilește pentru o săptămână, așa cum spune Regulamentul.
Astăzi, când veți supune la vot, cereți să rupeți o decizie a Biroului Permanent reunit, o decizie care se referă la citire și la votul sâmbătă.
Dacă un lider de grup vă cere să modificați programul, aveți obligația să supuneți la vot.
Dacă sunteți sigur că Dăncilă mai merită să fie prim-ministru, supuneți la vot.
15.32 – Victor Ponta precizează că la Birourile Permanente Reunite s-a votat citirea moțiunii luni și dezbaterea sâmbătă, iar dacă Iordache susține că nu s-a stabilit și programul pentru sâmbătă, atunci sâmbătă nu e nicio ședință.

15.29 – Senatorul PSD Titus Corlățean susține că termenul imperativ de 3 zile care curge de la prezentarea moțiunii face necesar ca votul să fie sâmbătă.

Stelian Ion (USR) îi explică faptul că termenul de 3 zile este minimal, moțiunea se votează după 3 zile, oricând după 3 zile.

15.25 – Emil Pașcan (PMP):

Folosiți fraudulos puterea în sensul că doi lupi și o oaie votează ce mănâncă la cină.
Nu v-a ajuns palma pe care ați primit-o de la electorat? Nu ne sfidați, nu vă bateți joc de dorința poporului român! Nu ne impuneți dictatorial când se dezbate o moțiune care e a noastră.
Împingeți lucrurile într-o zonă neavenită. Roata, fie și pătrată, tot se mai învârte o dată.
15.22 – Stelian Ion (USR) a precizat că, deocamdată, ordinea de zi nu există, e doar un proiect – conține două componente, respectiv citirea și dezbaterea moțiunii.

„Vă solicităm să supuneți la vot această modificare a programului de vot. Plenul este suveran. Birourile permanente sunt un aparat care funcționează în sprijinul plenului, nu invers”

„Dacă nu vă este frică de moțiunea de cenzură, supuneți la vot”.

Citiți mai multe pe G4Media.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...