Momente tensionate la mitingul PSD de la Galaţi. Protestatarii au încercat să spargă bariera de jandarmi. Discursul lui Liviu Dragnea, bruiat cu vuvuzele

0
317
Loading...

Câteva sute de protestatari s-au contrat cu jandarmii mobilizaţi să asigure ordinea la mitingul organizat sâmbătă, 11 mai, la Galaţi nemulţumiţi de faptul că nu sunt lăsaţi să se apropie de zona unde are loc mitingul PSD.

Preşedintele PSD i-a acuzat pe protestatarii anti-PSD că s-au înarmat cu bâte şi bolovani pentru a crea scandal la mitingul social-democraţilor.

”Peste tot pe unde mergem noi în ţară o gaşcă de netrebnici ne urmăresc. Aseară, la Galaţi, i-au găsit cu bolovani şi bâte. Iohannis şi gaşca lui vor să conducă România cu bâta, oameni buni! Îi lăsăm noi să conducă România? Nu avem noi puterea să câştigăm alegerile europarlamentare, prezidenţiale şi locale? Nu doar că putem, noi avem şi datoria să câştigăm aceste alegeri. Nu putem să lăsăm România pe mâna acestor oameni, nu-i lăsăm!”, le-a spus Liviu Dragnea simpatizanţilor PSD.

Liviu Dragnea şi-a început discursul la Galaţi atacându-l pe Klaus Iohannis, despre care a spus că este ”sluga” liderilor europeni şi a vândut interesele României pentru a-şi asigura un nou mandat. Alături de acesta sunt prezenţi premierul Viorica Dăncilă, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Olguţa Vasilescu, Carmen Avram, Dan Nica şi Carmen Dan.

Loading...

”Astăzi ţinem summitul PSD la Galaţi. Pentru ca suntem europeni şi la Galaţi, şi în Banat, şi în Transilvania, în toata ţara. Suntem europeni nu numai la noi, nu numai la Sibiu. Ce-ar fi zis la Ploieşti nenea Iancu: iubim Sibiul, dar îi urâm pe trădători! Aşa cum a furat casele, aşa a furat şi ziua Europei. A folosit acest summit doar pentru el, pentru campania lui electorală! Şi-a chemat stăpânii şi am văzut cu toţii la televizor cum se plimba singur pentru că nu-l băga nimeni în seamă. Eu sunt sigur că Iohannis a mai cerşit încă o sancţiune pentru România, pentru că numai de asta este în stare. Nu l-a auzit nimeni cerând ceva pentru ţară, nu l-a auzit nimeni că vrea să apere ţara lui. A profitat de faptul că a fost singur şi a atacat Guvernul ţării lui, a atacat democraţia, a atacat justiţia. L-aţi auzit pe premierul Olandei cum a venit în România să ne jignească. Păi pun o întrebare, că şi eu sunt îngrijorat: aţi văzut ce au făcut băncile în Olanda şi ce au făcut ei acolo? S-au înţeles cu băncile! Asta este corupţie sau nu este corupţie! Sunt îngrijorat şi eu că mii de francezi sunt bătuţi de jandarmi. Ei ne mint că nu putem intra în Schengen pentru că este corupţie în România, dar şi eu sunt îngrijorat de ceea ce se întâmplă în alte ţări. De ce credeţi că preşedintele Iohannis nu l-a pus la punct pe preşedintele Franţei sau premierul Olandei? Pentru că este slugă! El vrea doar un nou mandat, nu se gândeşte la România”, a spus preşedintele PSD.

Jandarmii au format o barieră în faţa celor câteva sute de protestari adunaţi în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi. Aceştia au încercat la un moment dat să treacă de jandarmi, supăraţi că sunt ţinuţi la distanţă de locul unde s-au adunat susţinătorii PSD.

Se scandează ”Jandarmeria apără hoţia!”, ”PSD, ciuma roşie” şi ”Hoţii, hoţii!”, iar unii dintre protestatari au aruncat cu hârtie igienică în direcţia susţinătorilor PSD. Oamenii se manifestă zgomotos, fluierând şi suflând în vuvuzele, iar şoferii care trec pe bulevardul Brăilei claxonează. Unii dintre protestatari s-au aşezat pe carosabil şi au declarat că nu pleacă de acolo. ”Este oraşul meu, fac ce vreau aici”, a declarat o protestatară.

Între timp, la miting a sosit şi Liviu Dragnea, care a făcut o baie de mulţime însoţit de Eugen Teodorovici, Dan Nica şi Carmen Dan.

Sursa stire: Adevărul

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...