Miting PSD programat la Galaţi: Social-democraţii mizează pe 30.000 de oameni. A fost anunţată şi o contra-manifestaţie: „Dacă vor bâlci, bâlci să fie!“

0
77
Loading...

Mitingul organizaţiei judeţene a PSD Galaţi va avea loc pe 11 mai, începând cu ora 11,00, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi.

PSD Galaţi va organiza sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 11.00, un miting în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş. Potrivit unor surse din partid, social-democraţii mizează pe strângerea a aproximativ 30.000 de manifestanţi. La demonstraţie ar urma să participe liderul PSD, Liviu Dragnea, şi candidaţii partidului la alegerile europarlamentare.

Potrivit unui ziar online local, angajaţii instituţiilor publice controlate de PSD ar fi presaţi de şefi să participe la mitingul de mâine. Pe de altă parte, câteva mii de gălăţeni şi-au anunţat pe Facebook interesul pentru participarea o contra-manifestaţie. Una dintre ideile avansate de protestatari ar fi acoperirea discursurilor oficialilor PSD cu claxoane. „O să fie ca la Iaşi. Dacă vor bâlci, bâlci să fie! O să fim şi noi acolo. Ar fi chiar păcat să să îi lăsăm singuri. O să ne spunem durerea, o să ne vărsăm năduful, o să strigăm şi o să dovedim că Galaţiul nu e moşia hoţilor PSDişti“, se arată pe pagina de Facebook dedicată evenimentului de protest. În încercarea de a evita incidentele care au avut loc la Iaşi, oficialii Jandarmeriei le-au cerut participanţilor să evite conflictele de orice natură şi să aibă un comportament civilizat.

„În contextul desfăşurării pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi, sâmbătă, 11 mai, în intervalul orar 8,00 – 14,00 a unei adunări publice declarate şi avizate de către primăria municipiului Galaţi, Jandarmeria Galaţi invită cetăţenii care participă la această manifestaţie, cât şi ceilalţi cetăţeni să adopte o atitudine cooperantă, un comportament civilizat, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv”, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi.

Loading...

Primăria Galaţi a anunţat închiderea circulaţiei pe una dintre cele mai importante artere de circulaţie din Galaţi, bulevardul George Coşbuc, chiar în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Brăilei şi intersecţia cu strada M. Kogălniceanu.

PSD a organizat vineri, 9 mai, la Iaşi, un miting electoral la care au fost adunaţi în jur de 15.000 de oameni aduşi cu sute de autocare din toate judeţele Moldovei. Zona în care a avut loc mitingul a fost protejată cu mai multe rânduri de garduri metalice de cele câteva mii de protestatari pe care Liviu Dragnea i-a numit „derbedei” în timpul discursului electoral rostit pe scenă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...