Ministrul de Interne se simte vizat: „Între protestatari sunt foarte mulţi instigatori care provoacă statul. Marți s-au dat amenzi de 670.000 de lei”

0
473

Prima dată, propun să ne reamintim cine este dl Bode și cu ce anume s-a evidențiat dânsul, pe timpul când era ministru al transporturilor. Evident, se pare că acest lucru l-a propulsat pe postul de ministru al Justitiei.

Bode, zis „adormitul de pe bancheta din spate” 

Mașina în care ministrul Transporturilor Lucian Bode era pasager s-a oprit într-un gard, în timp ce un alt autoturism, de culoare albă, este lovit frontal, după o cursă nebună, a șoferului. Nici până astăzi nu am aflat rezultatele anchetei, să știm și noi ce anume a determinat o asemenea nebunie. Sau doar faptul că la acea vreme se credea „șeful asfaltului”!?

În imaginile de atunci se observa o ambulanță și o autospecială de pompieri. Surse din Poliție au explicat, pentru Digi24, că accidentul s-a produs din vina șoferului ministrului, care s-ar fi aventurat într-o depășire neregulamentară. A avut nevoie de internare, dar polițiștii i-au reținut deja permisul. Ministrul Bode a primit îngrijiri medicale la locul accidentului, dar nu a avut nevoie de spitalizare.

A treia seară de proteste în peste 70 de orașe din întreaga țară, însă cu jumătate din numărul participanților de luni, când s-au înregistrat și cele mai multe violențe. Și ieri s-au dat amenzi, aproape 1300, în valoare de peste 600 de mii de lei. Ministrul de Interne a făcut noi declarații despre proteste și a vorbit despre o minoritate, care provoacă statul.

„Dreptul la liberă exprimare este un drept garantat prin Constituţie. Din păcate, acest drept a fost înţeles greşit de către o minoritate, o minoritate care din păcate a ales să se exprime violent.

Am văzut ce s-a întâmplat cu această minoritate, au instigat în permanenţă, au provocat forţele de ordine, au provocat statul într-un cuvânt. Cu toate acestea aţi putut observa că forţele de ordine au reacţionat aşa cum trebuie să reacţioneze, cu calm, cu profesionalism, dar în acelaşi timp cu fermitate atunci când s-a constatat încălcarea legii.

Forţele de ordine sunt în linia întâi de mai bine de un an de zile în lupta cu această pandemie şi cu toate acestea au asigurat protecţia celor care au ales să protesteze în aceste zile. Le mulţumesc pe această cale tuturor jandarmilor, poliţiştilor, poliţiştilor locali care au fost în dispozitiv în aceste zile şi au acţionat cu profesionalism”, a afirmat Lucian Bode.

Bode a vorbit despre o minoritate, despre care ministrul de Interne susține că nu face altceva decât să provoace statul.

„Între protestatari sunt din păcate foarte mulţi instigatori care instigă şi provoacă statul. Situaţia nu a scăpat de sub control, în permanenţă protestatarii au fost conduşi pe direcţia de mers, nu au fost agresiuni sub nicio formă, au explicat colegii mei ce s-a întâmplat acolo, trei protestatari s-au desprins din grup, au început să arunce cu diverse obiecte către forţele de ordine, în momentul în care cei trei au fost rugaţi să intre în grup, s-au comportat violent, parte din ceilalţi protestatari au intevenit şi ei, s-au comportat violent, au aruncat cu pietre, cu bucăţi din carosabil şi Jandarmeria a fost obligată să intervină”, a declarat Lucian Bode.

Amenzi în valoare de 670.000 de lei date la protestele de marți

Ministrul de Interne a mai precizat că la protestele de marți seara au fost prezente 14.000 de persoane şi s-au dat amenzi în valoare de 670.000 de lei.

„Duminică au fost puţin peste 4.000 de protestatari. În seara zilei de luni am avut 76 de manifestări în 38 de judeţe, respectiv municipiul Bucureşti, au fost aproximativ 31.000 de protestatari, am aplicat 1.200 de sancţiuni în valoare de 800.000 de lei.

Totodată, am întocmit opt dosare penale pentru că manifestările de luni din Bucureşti s-au soldat din păcate cu violenţă şi am întocmit dosare penale pentru ultraj, pentru nerespectarea regimului armelor, pentru furt, pentru distrugere. În seara zilei de marţi am avut 78 de manifestări în 39 de judeţe plus municipiul Bucureşti.

Au fost aproximativ 14.000 de protestatari, am aplicat 1.300 de sancţiuni în valoare de 670.000 de lei. S-au comis 11 infracţiuni la nivel naţional care vizează legea 55/2020, furt, nerespectarea regimului armelor, de asemenea, la nivelul municipiului Bucureşti s-au întocmit două dosare penale şi s-au aplicat 131 de sancţiuni, cele două dosare fiind pentru furt, respectiv pentru distrugere”, a explicat ministrul de Interne.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...