Mihai Bendeac, pus din nou la zid pentru un filmuleţ din 2015 în care se amuză pe seama unui caz de viol

0
314

Mihai Bendeac e pus la zid alături de vloggerii Alexandru „Colo“ Bălan şi Zmenta, după ce un filmuleţ postat pe Facebook în 2015, în care actorul se amuza pe seama unei ştiri în care fosta asistentă TV Ana Maria Mocanu spune că a fost violată în perioada liceului, a revenit în atenţia publică, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro. 

După ce vloggerul „Colo“ a fost reţinut marţi seară de poliţie pentru instigare la violenţă asupra minorelor, iar declaraţiile unui alt influencer, Mihai Zmenta, despre minorele care „merită“ să fie violate au ieşit la iveală, actorul Mihai Bendeac a fost pus la rândul său pe „panoul ruşinii“.

Loading...

În cazul vedetei de televiziune, a redevenit viral un video postat de actor în 2015. În filmarea respectivă, Mihai Bendeac se amuza citind o ştire în care se relata faptul că fosta asistentă TV Ana Maria Mocanu ar fi fost violată în perioada liceului de către un coleg mai mare.

Bendeac citeşte dintr-un tabloid mărturisirile Anei Maria Mocanu, iar actorul pune la îndoială veridicitatea declaraţiilor fostei asistente TV şi insinuează că ar fi primit „o sumă de bani“ în schimbul „violului“.

Filmuleţul a generat un scandal în mediul online şi în 2017, când a început să fie distribuit pe reţelele de socializare, iar utilizatorii au lansat şi o petiţie pentru ca Mihai Bendeac să fie concediat de la Antena 1, pe motiv că „râde copios de viol“, ceea ce „este profund greşit din partea unui formator de opinie“, spuneau aceştia.

„Am dat astăzi peste un filmuleţ postat de Mihai Bendeac pe pagina lui de Facebook, în care râde copios de… viol. În România, conform studiilor UE, între 25 şi 45% dintre români cred că violul poate fi justificat. Inclusiv femei, chiar mai multe decât bărbaţi. În timp ce 18% consideră că femeile tind să inventeze sau să exagereze cu plângerile de viol.

Şi nu e de mirare, când pe posturile de televiziune şi pe internet există formatori de opinie ca Mihai Bendeac. Nu ştiu cine este Ana Maria Mocanu şi nu interesele ei vreau să fie în mod special apărate. Ci ale noastre, ale tuturor. Să iei în derâdere un viol, consecinţele pe care le poate avea asupra psihicului, să denigrezi în aşa hal o fiinţă umană este inacceptabil.

Şi când ai public şi ascultători, printre care şi copii, adolescenţi, cărora să le insufli falsa premisă că femeile şi-o caută, să le dai o justificare a unui act de violenţă este mai mult decât greşit. Mai mult decât imoral. Când printre ascultătorii tăi se numără şi repondenţii studiului, care deja au o părere formată, şi tu, Mihai Bendeac, le-o validezi din poziţia ta de «om de televiziune» sau de «formator de opinie», să nu ne mirăm că atât nivelul violenţei va creşte, cât şi numărul celor care o consideră justificată“, se arăta în petiţie.

Contactat de „Adevărul“, Mihai Bendeac a declarat că va comenta situaţia pe conturile sale de socializare.

Filmuleţul de mai jos (daca nu l-a sters deja) postat de actor în 2015, a strâns peste 2 milioane de vizualizări:

Daca nu impartaseam asta cu voi, muream. Punct! :)) Deci, iertare. :))

Publicată de Mihai Bendeac pe Vineri, 9 ianuarie 2015

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...