Microbuz cu cadori pentru copiii nevoiași din Moldova, întors în România

0
1060

Un microbuz plin cu cărți și cadouri care venea din România în Moldova a fost oprit la vamă și supus unui control strict.

Un microbuz plin cu cărți și cadouri care venea din România în Moldova a fost oprit la vamă și supus unui control strict.

Alexandru Rotaru, un voluntar care face parte din asociația „Există un EROU în fiecare dintre VOI”, a rămas profund dezamăgit de activitatea unui post vamal care nu a permis să introducă bunurile donate de un grup de români pentru copiii nevoiași din Moldova, transmite Știri.md.

Într-o postare pe o rețea de socializare Rotaru a spus că din toate bunurile din microbuz vameșii le-au permis voluntarilor să introducă doar cărțile aduse din România.

„O dubă plină, jumate cu cărți donate de buni români din țară, cealaltă jumătate cu haine donate de alți buni români din Italia. Pericolul de această dată nu a fost reprezentat de cărți, care după lungi negocieri au fost lăsate să treacă vama, dar de cadourile destinate mai multor copii nevoiași, fiind nevoiți să le urcăm într-o altă mașină, din care să le recuperăm și să le întoarcem spre România. Din păcate concluzia zilei, e că autoritățile dintre Prut și Nistru funcționează în interesul oricui, mai puțin a cetățenilor cu adevărat nevoiași”, a mai adăugat Alexandru Rotaru.

„Ne am convins încă o dată, vama de pe Prut nu este doar o rușine națională, dar și un mare impediment în implementarea proiectelor dedicate românilor din R. Moldova”, a menționat voluntarul.

Sursa știre : Știri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...