Mașinile cu volan pe dreapta, interzise în România!

12
13138

Autorităţile din România vor interzice înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta, pentru că provoacă prea multe accidente grave.

Vor fi interzise maşinile care provin din afara Uniunii Europene, iar măsura anticipează Brexitul, în condiţiile în care 90 la sută din aceste autoturisme vin de acolo. Ca să le poată înscrie, proprietarii vor fi obligaţi să le mute volanul.

Doi soţi din Buzău au murit în luna martie după ce le-a ieşit pe contrasens o maşină cu volan pe partea dreaptă – şi acesta a fost doar unul din numeroasele incidente produse de vehicule cu volan pe dreapta. Ele sunt implicate în aproape 2 la sută din accidente, spun poliţiştii, şi de regulă sunt extrem de grave. Aşa că RAR va interzice omologarea lor.

George Dinică, director RAR: „Cea mai mare problemă apare la efectuarea manevrei de depăşire. Nu are vizibilitatea suficientă. Foarte multe maşini cu volanul pe partea dreaptă sunt implicate în accidente şi sunt de regulă vinovate.

Măsura va intra în vigoare în 2 luni şi va viza maşinile aduse în România din afara Uniunii Europene. Dacă ar fi interzise cele din spaţiul comunitar, am putea fi sancţionaţi de Comisia Europeană.

Registrul Auto Român spune că anticipează Brexitul de anul viitor. Asta pentru că majoritatea acestor maşini sunt din Marea Britanie. Aproape 45 de mii.

Din Irlanda vin 2 mii. În total, în România sunt peste 50 de mii de maşini cu volan pe dreapta. De altfel, numărul maşinilor cu volan pe dreapta a crescut foarte mult. Dacă în 2015 erau aduse 5 mii pe an, în 2017 au fost 25 de mii.

Şoferii recunosc că există riscuri mari atunci când au volanul pe partea dreaptă, dar sunt atraşi de preţul mic al maşinii.

Șofer: „Este o problemă mare vizavi de depăşire şi de modul în care se asigură la schimbarea benzilor.

Șofer: „Cum Dumnezeu să virezi la stânga într-o intersecţie cu circulaţie intensă?

Maşinile cu volan pe dreapta deja înmatriculate pot circula fără probleme. Însă dacă au nevoie de reomologare, de pildă, dacă îşi schimbă motorul, nu vor fi omologate până nu este mutat volanul pe stânga la un service acreditat. O astfel de intervenţie poate ajunge până la o mie de euro.

Sursa: Pro Tv

12 COMENTARII

  1. Bai mai du-te dreacului de idiot cu prostiile tale de kkt ? udne pula mea ai auzit tu de service care schimba pozitia volanului ma pula proasta ?? schimbati-ar tie gura cu curul sa iaia kkatu pe unde trebuie

  2. Eh conduc masina cu volan pe dreapta de 10 ani si multumesc lui Dumnezeu ca nu am Lovit nici o masina si nici acident nu am avut nici o data si asta da de Nota ca daca conduci cu prudenta nu ai nici o problema si vreau sa va spun ca acidente au fost si cu bolan pe stinga si cu volan pe dreapta si dece sa schimbam volanu asta va preocupa pe voi a cuma intimp ce omeni din Romania nu mai stiu ce sa faca ca saraciea este mare

  3. Gresit ,gresit ,gresit conduc camioane de multi ani ,puteti sa puneti volanul si in portbagaj sau pe bancheta din spate daca soferul are expierenta necesara nu va face accidente in rest politica ieftina de doi bani

  4. Citez:Foarte multe maşini cu volanul pe partea dreaptă sunt implicate în accidente şi sunt de regulă vinovate.Vinovat sunt idioti care nu stiu sa conduca si nu stiu sa faca o depasire ,nici cu volan pe stanga si nici in dreapta.Masinile nicidecum nu sunt vinovate ca au volan pozitionat intr.un anumit loc

  5. STIRE DE NOTA 10+.. Asteptam de mult sa se intample minunea ! Nu am nimic cu cei ce le poseda doar atat vreau sa spun: CINE DETINE ACESTE MASINI CU VOLAN PE DREAPTA SA LE CONDUCA ACOLO UNDE SI CIRCULATIA ESTE DE ASA NATURA! LA NOI IN TARA..NU.SI AU LOCUL!

  6. Hahahaha…..SUUPER…macar se mai subtziaza spumele la astia…de prin diaspora…Care cum veneau de prin..angliiia…veneau cu cate.un cotetz listruit de 1000de lire si se dadeau rotunzi..Mna de.amu..si lo.or baga in p… hahahaha…FIER VECHI HAHAHAHA!!!

  7. Vad multe comentarii jignitoare la adresa masinilor cu volan pe dreapta, ok nu sunteti de acord–nu sunteti dar nu jigniti. Masinile voastre sunt mai bune? Unii nici nu stiti sa conduceti masini cu volan pe stanga dar pe cele cu volan pe dreapta. Vorba cuiva aici volanul poate fi si in portbagaj, daca esti conducator auto nu ai nici o problema.

  8. Conform aceluiași principiu ”nu contează unde-i volanul”, însemană că in familiiile alea este la fel: nu contează unde i-o bagă neveste-sii, vagin sau anus, este la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.