Luiza Dinu face furori in Spania. Lucrează la o aplicație care a intrat in vizorul autorităților!

0
253
Loading...

“Viata este grea in tara, dar este grea si inafara României…insa cu vointa si capul pe umeri, totul este posibil. Sper ca toate visele romanilor de pretutindeni sa se indeplineasca pentru ca nu suntem doar hoti, ci și oameni de o inteligenta fantastica cu o mare putere de adaptare. Fii direrit, fii unic!”  Acestea sunt cuvintele de încurajare ale Luizei, scrise pentru redacția noastră, care se adresează tuturor celor plecați, dar și celor rămași in România.

Lookish Spain este o aplicatie ce permite vizitarea orasului Alicante fara a te misca din canapea. Firma creata de doi alicantini, Luiza Dinu fiind de nationalitate romana, a realizat oaplicatie pentru a calatorii cu ajutorul pozelor 360º, conform revistei spaniole Alicante Plaza. 

28/01/2019 – MADRID. Turismul accesibil pentru toti. Alicantinii Luiza Dinu si Manuel Codina au creat Aplicatia Lookish Spain, un instrument ce serveste promovarea unui destinatie turistica la apasarea unui click. Proiectul a trecut prin instruirea Invat.tur( Institutul tehnologic de turism) apoi a luat forma in orasul Alicante, dar intentia este de a-l duce in toata Spania.
Chiar daca poate parea in genul Google Street View, are multe diferente ce ii separa. In conformitate cu ceea ce explica creatorii sai, este vorba despre o forma de a vizita orasul in mai multe moduri. Are un audio-ghid povestit de un istoric local, un punct de referinta important. De asemenea include un GPS utilizand Google Maps la localizarea punctelor de interes.
Ce este și mai curios este ca oamenii pot ajunge acolo nu toți au acces liber. Acei ce vor, sunt inclusi in APP pentru a putea avea o vizita virtuala in unele cladiri de interes turistic, ca muzee sau biserici.

Mai precis munca Luizei Dinu se poate vedea in fotografia fiecarui loc.
Pentru ca acest produs sa poată ajunge in mai multe orase, trebuie sa treaca prin una din probele cele mai importante: obstacolele administrative sau agendele pline ale oficialilor. Precum explica Manuel Codina, este necesara colaborarea institutiilor pentru a realiza fotografiile. Chiar daca unii dintre ei refuza, cei mai multi promotori au vazut o oportunitate pentru a promotiona destinatia turistica. Atat de mult incat producătorii sunt deja in contact cu o primarie din Municipiul Malaga pentru a adapta acolo produsul lor. Ideea principala s-a nascut acum un an, precum explica Luiza. De moment aplicatia este gratuita si disponibila doar pentru Android, dar vor avea o versiune de plata pentru a evita publicitatea si a putea finanta acest proiect. Modul de finantare este acesta: primarihotele, restaurante si in viitorul apropiat vor sa includa vanzarea intrarilor in locurile de interes.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...