Ludovic Orban, despre un eventual vot negativ în comisii: „Ar fi culmea să ţin cont de voturile parlamentarilor PSD!”

0
170

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că PSD are majoritate în Comisiile din Parlament și că probabil votul la audierea miniștrilor propuși va fi unul politic. El a precizat însă că avizul comisiilor va fi unul consultativ, astfel propunerile vor rămâne aceleași.

„Cu siguranţă PSD o să încerce să îi încurce pe candidaţii noştri, au majoritate cu Pro România aproximativ în jumătate dintre comisii.Va fi un vot politic, dar eu am încredere în miniştrii propuşi că se vor prezenta la un nivel ridicat, vor avea capacitatea să dea răspunsuri potrivite la întrebări. Sunt oameni pregătiţi să conducă ministerele”, a spus Orban în studioul Digi24.

Liderul PNL a precizat că nu va schimba propunerile de miniștri dacă avizul dat de comisii după audieri va fi unul negativ.

„Ar fi culmea să ţin cont de voturile parlamentarilor PSD, care au votat ca înecaţii toate prostiile, toţi miniştri puşi de PSD, toţi analfabeţii funcţionali PSD. Ar fi culmea să ţin cont de voturile parlamentarilor PSD”, a susţinut Ludovic Orban.

Marți este prima zi de audieri în comisii a miniștrilor propuși în Guvernul Orban. Printre liberalii audiați marți se numără Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Florin Cîțu, propus la Finanțe dar și propunerea pentru Sănătate, respectiv Victor Costache.

Miniștrii propuși în Guvernul Orban vor fi audiați, marți și miercuri, în comisiile parlamentare, între orele 9.00 și 15.00, potrivit programului oficial. Votul pentru învestirea noul Executiv este programat să aibă loc într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...