Lovitură de teatru: Dragnea o acuză pe Dăncilă că a fraudat banii UE / Replica şefei PSD: Mi-e frică doar de Dumnezeu

0
362

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine în cererea de sesizarea a Curţii de Justiţie a UE consultată de hotnews, că succesoarea sa Viorica Dăncilă nu ar fi declarat corect salariul pe care i-l plătea în perioada când a fost europarlamentar asistentei sale locale, ceea ce ar putea fi o fraudare a banilor UE. Replica şefei PSD a venit, duminică seară, la Antena 3.

Cererea de sesizarea a CJUE are legătură cu dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti în care Dragnea contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres, şi cere dizolvarea partidului.

În documentul respectiv, Dragnea susţine că Dăncilă „nu a declarat salariul real al angajatului asistent local (a declarat exclusiv salariul minim pe economie), astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns în intervalul februarie 2017 – ianuarie 2018, dar nici până în prezent impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European”.

Asistenta locală la care se referă este Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele de la DGPASC Teleorman, din dosarul în care fostul şef al PSD a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Botorogeanu a fost condamnată şi ea la doi ani cu suspendare.

Replica şefei PSD

„Bine, la şapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează. Eu vă garantez că de fiecare dată am respectat legea. Nu mi-aş fi permis să fac aşa ceva, iar dacă există o mai bună informare – şi oricare dintre europarlamentari pot să confirme acest lucru -, nimeni nu poate să redirecţioneze banii către un angajat, pentru ca aceştia sunt direct direcţionaţi de către Parlamentul European.

Există cinci sau şase firme care pot gestiona această direcţionare a fondurilor şi întâi achită toate obligaţiile către stat şi pe urma merge la cel care beneficiază de acest contrat de angajare cu europarlamentarul. Am toate documentele. Nu îmi este frică. Îmi este frică doar de Dumnezeu şi de măsurile împotriva românilor (pe – n.r.) care vor să le ia aceşti oameni”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Întrebată de ce crede că Liviu Dragnea a făcut mai multe demersuri împotriva ei în ultima perioadă, şefa PSD a replicat:

„Nu înţeleg de ce toţi şi-au ales ţintă o femeie-premier. Nu înţeleg, dar vreau să le spun tuturor că nu am nicio problemă cu legea, nu mi-e frică de niciun control, nu am încălcat Constituţia, aşa cum fac alţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...