Laura Codruța Kovesi/unde își dorește să activeze în continuare ca procuror?

0
131

Revocată din funcția de procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a explicat, în ultimul său discurs că va rămâne procuror.

Surse judiciare susțin că Laura Codruța Kovesi a făcut o cerere către Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se întoarce la DIICOT Sibiu, locul în care a activat ultima oară, înainte de a devenit procuror general, iar mai apoi procuror-șef al DNA.Consiliul Superior al Magistraturii va discuta, miercuri, solicitarea Laurei Codruța Kovesi și va decide unde va fi repartizată fosta șefă a DNA.

Alte surse sustin ca Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chişinăului, a publicat un mesaj pe pagina personal de Facebook prin care o invită pe fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, să-și continue activitatea în Republica Moldova.

Luni, internetul a fost asaltat de mesaje și de opinii în legătură cu acțiunea preşedintelui Klaus Iohannis care a semnat decretul de demitere din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Printre oamenii publici care și-au exprimat un gând în acest sens, s-a aflat și fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Acesta i-a transmis lui Kovesi că o așteaptă în Moldova dacă „nu are loc” în București.

În continuare, vom reda integral mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Dorin Chirtoacă:Cand mintea functionarilor si demnitarilor publici din Ro si RM va putea produce asemenea activitate si inclusiv asemenea discurs de bilant, de demnitate nici nu mai vorbesc, atunci vom avea: 1. Stat functional, de drept si democratic; 2. Conditii pentru dezvoltare; 3. Economie de piata libera; 4. Prosperitate; 5. Romania Mare in plin sens al cuvantului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.