Laura Codruța Kovesi explică scopul acțiunii la CEDO

0
89

Laura Codruța Kovesi face noi precizări referitoare la scopul atacării la CEDO a hotărârii de revocare din functia de procuror sef al DNA, menționând că este o chestiune de principiu, prin care doreste stoparea îngenungherii procurorilor.

„Nu e vorba de bani, prin cererea formulata nu am solicitat plata unor despagubiri, ci este o chestiune de principiu. Am solicitat sa se constate ca mi-au fost incalcate anumite drepturi. (..) Nu am fost citata, nu am avut dreptul sa imi fac apararaea , sa intervin in proces. Mi s-a aplicat o sanctiune a revocarii cu toate ca in atributiile CCR nu e prevazta chestiunea revocarii, e o chestiune de principiu. Ea nu poate fi atacata, pentru orice cetatean al tarii exista dreptul de a contesta revocarea sau sanctiunea, in timp ce decizia CCR a fost definitiva, fara drept de a fi contestata. Doresc stoparea ingenungherii procurorilor, doresc stoparea acetei proceduri abuzive. Am mai spus, sunt atacuri care urmaresc cingenungherea statului de drept, se incerca stoparea independentei proc, inlaturarea celor care doresc continuarea luptei anticoruptie”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

Fosta șefă DNA a mai declarat că nu dorește repunerea pe funcție, dar că se încearcă stoparea independenței procurorilor, ,,a celor care doresc să investigheze cazuri”.

Laura Codruța Kovesi nu a vrut să comenteze solicitarea ministrului Justiției de revocare din funcție a procurorului general, dar a spus că ,,solicitarea la CEDO urmărește ca această procedură abuzivă să nu fie aplicată și altor procurori”.

Amintim că în contentația la CEDO, Laura Codruța Kovesi arată că prin decizia CCR (invocată acum de Toader și în cazul procurorului general Augustin Lazăr) i-a fost încălcat dreptul la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.