Lătraii antenei 3 revin în actualitate. Astăzi, Carmen Avram

0
622

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a comentat miercuri planul de redresare economică, în valoare de 750 de miliarde de euro aprobat de Comisia Europeană, o măsură extrem de ambiţioasă, care va sprijini statale membre afectate de coronavirus.

Deşi Romnia va primi 33 miliarde de euro, fiind al şaptelea beneficiar şi al cincilea în valoare netă din UE, Carmen Avram tot nu e mulţumită: „O să luăm ce rămâne…”

Loading...

”2.4 trilioane euro, în total, pentru Europa, din care 750 miliarde pentru redresarea economică! Aceasta e propunerea Comisiei Europene. Posibil să vedem apariţia de noi taxe pe mediu pentru statele membre şi altele impuse, în sfârşit, giganţilor din digital.

România, potrivit unor informaţii, ar urma să primească peste 30 miliarde euro, parţial nerambursabili, parţial sub formă de împrumuturi în condiţii preferenţiale. Dar! Tot ce ni se va da va trebui folosit prin respectarea cerinţelor impuse de Pactul Ecologic.

Bătălia e abia la început, totuşi. Urmează negocierile la nivel de şefi de stat. Noi, ştiţi deja, nu trebuie să ne facem iluzii că ar avea cineva planuri măreţe de viitor sau curaj să ceară mai mult. O să luăm ce rămâne…”, a scris Carmen Avram pe Facebook despre fondurile pe care ar putea să le primească România în urma planului Comisiei Europene.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susţine că România va primi 33 de miliarde de euro din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

”România e al şaptelea beneficiar şi al cincilea în valoare netă. E un pas istoric pentru UE şi o oportunitate uriaşă pentru România, pe care trebuie să fim capabili să o valorificăm”, a reacţionat şi Alin Mituţa, consilierul liderului PLUS Dacian Cioloş.

Preşedinta Comiei Europene (CE) Ursula von der Leyena a prezentat miercuri un fond de relansare economică – în valoare de 750 de miliarde de euro -, un plan excepţional de ajutorare, foarte aşteptat de către state membre UE afectate de pandemia covid-19, relatează AFP.

Sursa știre : Adevărul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...