La asta ce mai ai de spus? Răzvan Diaconu: lucruri pe care le-am uitat DEJA, despre 2018

0
77

A început 2019. Să fie de bine, zic. Totuși, am uitat câteva, multe, despre 2018.

– am uitat că un tupeist a tăiat o bucată din România, insula Belina, și a trecut-o, cu tupeu, pe persoană fizică

– am uitat că, de dragul afacerilor cu porci ale lui fi-su, s-a întârzâiat instaurarea conditiilor speciale pentru pesta porcină iar sute de mii de porci au fost uciși prostește, o întreagă industrie distrusă și zeci de mii de familii lăsate fără mâncare. Totul pentru a fructifica juniorul producția fermei de porcine luată tot de la stat, adică de la noi, cu 450 RON. Da, atât ne-a plătit Valentin Dragnea pe Ferma Sălcia.

– atât de absorbiți am fost în 2018 încât am uitat că Guvernul a plătit catre UE prejudiciul TelDrum, 21 de milioane de euro. Tot din banii tăi. Ciudat, pentru borfași avem buget, cu olimpicii ce suntem mai zgârciți.

– am uitat că Dan Voiculescu a fost eliberat dar fără a se recupera cei 60 de milioane de euro furați de la români. Culmea, Varanul a dat România în judecată și cere bani de la popor pentru condițiile de căcat din pușcării. Sincer, jur că nu știu de vreun pacient ori elev care să ceară despagubiri pentru condițiile din spitale ori școli.

– am uitat epidemia de rujeolă care a ucis peste 40 de copii și că statul s-a făcut că plouă, lăsându-i să crape.

– la fel a făcut statul și în cazul victimelor #Colectiv De fapt a facut mai mult, s-a pișat pe victime, suferința lor ori drama familiilor greu încercate. Nu-i bai, și de Revoluție ori mineriade am uitat.

– am uitat că Secureanu o plimba pe Vrăbi pe banii sănătății și vieții tale. Cam 5 milioane de euro furați de la spitalul Malaxa

– la fel, am uitat de zecile de milioane de euro deturnate de la CAS și CASMB. Tot din buzunarul tău luați.

– că tot sunt pe subiect, am uitat și de echipajul de ambulanțieri amatori care nu știau unde era inima unui leșinat. Omul a murit, nimeni nu e vinovat. Până la urmă, aleșii poporului se tratează în străinătate. Personal, aș da o lege prin care aș obliga orice politician și a sa familie să ”consume” exclusiv bunătăți românești. Fie că vorbim de sănătate, educație ori sistem bancar.

– am uitat că au ars câteva blocuri și imobile construite ilegal, autorizate de primării sau tolerate de autorități.

– am uitat că în Ministerul Afacerilor Interne, Romania, mai specific în Poliție, un pedofil ordinar a fost ani de zile acoperit de șefi și colegi. Până a vrut să violeze încă o copilă.

– tot despre MAI, am uitat că s-au comportat precum o frenetică hoardă nazistă când i-au ridicat omului ăluia, abuziv și ilegal, numerele de înmatriculare incomode. Acum postează pe Fb povești cu gravide cărora le schimbă anvelopele. Poate, poate punem botu și mai pot arde și ei liniștiți o copilă.

– vorbind de hoarde naziste, abuz și obediență scârboasă, Jandarmeria Română rămâne mama lor. Și, da, am uitat că pe 10 august 2018, precum minerii chemați de Ilici, jandarminerii și-au bătut și gazat propriul popor. SS și NKVD mai făceau d’astea să știți.

– am uitat că o autostradă inaugurată cu scop electoral s-a prăbușit și plătim pentru repararea ei. A treia oară.

– am uitat tot ce înseamnă expert și nevoia de experți. De aia permitem consilieri precum Vâlcov ori șefi precum incapabila de la ANAF. Sper să nu uitați cât de important este un profesionist și atunci când va duceți copilul la doctor. Sau chemați Pompierii.

– am uitat că unui copil mic i s-a cerut să se pună în cap pentru cel mai cretin premier posibil. Putea fi al tău. Copilul, că premierul este oricum.

– am uitat că polițiștii, pompierii sau medicii lucrează cu dotări demne de secolul XII, ni se rupe când vedem la TV că unii le fură bugetele dar nu ezităm o clipă să îi înjurăm de mamă când nu mai au cu ce să ne ajute.

– am uitat că, potrivit Curții de Conturi, 4 din 10 RON de la bugetul de stat sunt ciordiți.

– am uitat că o cretină a luat din banii Bucureștenilor Otokare mai scumpe decât Mercedesurile din Cluj ori cele electrice din Hanovra. Ce-ți pasă ție, bucureștene, măcar ai statui. Dă-le dracu de spitale, ne fac să părem un popor bolnăvicios oricum.

– am uitat că atât GRECO cât și Comisia de la Veneția au demontat legile justiției dar Partidul nu ține cont. Ultima dată când s-a întâmplat asta, Rusia a devenit URSS. Așa, ca să știți.

– am uitat că Elena Udrea ori Alina Bica au furat de la noi mai mult decât otomanii. Acum le plângem de milă se pare.

– am uitat că România are cel mai ineficient act medical din UE, cea mai mare rată a mortalității infantile ori a morților pe șosele dar, la dracu, nu am uitat să cotizăm pentru o Catedrală ridicată în numele pseudo-credinței. Noi, poporul care urăște tot ce este altfel decât norma, fie că este om de culoare, vopsit în cap, ascultă altă muzică ori are alte orientări. Da, însăși Biserica Română a zis că victimele din #Colectiv meritau să moară. Pt că ascultau rock satanic. BOR și credincioșii săi nu mi-au servit empatie, așa cum Dumnezeu m-a învățat, mi-au servit ură.

– am uitat cât de mult rău a făcut nazismul. Atât de tare am uitat încât le-am permis unor scursuri să îi numească naziști pe toți nemții și toți etnici germani din țară. Scursurile fiind aleșii poporului, nu Gigi sudoru.

– am uitat că vanitatea unui om de nimic l-a ucis pe Bogdan Gigină, un tânăr polițist, în slujba cetățeanului. In seara fatidică a fost în slujba unui gunoi. Gunoi care s-a reîntors în politică, adică la imunitate și pensii speciale enorme.

– am uitat că avem o responsabilitate. Față de noi înșine, vecini, urmași, țară, semeni.

– am uitat că ardem să emigram spre Vest, în timp ce, prin vot sau indiferență, legitimăm Estul.

– am uitat că Președintele este „trimisul direct al poporului în actul politic” și de fiecare dată când e înjurat ori jignit de această șatră de dezaxați, fiecare dintre noi este jignit. Individual.

– am uitat că unii stau zi de zi in stradă, fac zi de zi lucruri pentru ca tu să nu îți pierzi libertatea și drepturile.

– poate cel mai dureros și grăitor, am uitat că în decembrie ’89 unii au ieșit cu pieptul în față pentru libertatea noastră. Au fost umiliți, uciși, proscriși, atât de călai cât și de popor. Drept răsplată, precum orice suferind de sindromul Stockholm, i-am ales pe călăi să ne fie iar lideri. Cât de rușinos, cât de dureros!

– am uitat să fim oameni, să dăm binețe, să nu facem gunoi, să nu distrugem, furăm, necinstim. Am uitat.

Și multe, multe altele am uitat.

Autor text: Răzvan Diaconu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.