Klaus Iohannis a făcut astăzi o declarație care va enerva la culme toți infractorii din România

0
1960

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu ocazia lansării în dezbatere publică a proiectului „România educată”, că s-a săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. „Dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm”, a mai spus președintele.

„S-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii, în ultimii 30 de ani. Şi ne dăm seama acuma că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Şi atunci e clar, dacă vem altceva… Eu vreau altceva. Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Deci dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm”, a afirmat preşedintele Iohannis, citat de News.ro.

Klaus Iohannis a precizat că „o şcoală fără valori nu are valoare”.

„Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă. Noi am ajuns în situaţia de acuma fiindcă am lăsat lucrurile la voia întâmplării şi fiecare şi-a ales valorile. De obicei, din vecinătate, din familie, de la televizor, din politică şi cred că putem mai bine, sunt convins că putem mult mai bine”, a subliniat preşedintele. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, în aprilie, în urma unei sesizări a redacţiei Lumea Justiţiei (luju.ro), că eticheta „penali” folosită (cu o altă ocazie) de preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi l-a amendat pe şeful statului cu 2.000 de lei. 

„Utilizarea termenului penali de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2000 lei”, a decis CNCD, votul fiind 5 la 4. Opinia separată a fost chiar a președintelui CNCD, Asztalos Csaba. Întrebat, miercuri seara, ce a vrut să spună cu noua declarație despre „penali”, președintele a răspuns: „Exact ceea ce am spus. Știți foarte bine la ce m-a referit”.

De asemenea, întrebat dacă nu se teme de o nouă sancțiune a CNCD, după noua folosire a termenului „penali”, președintele Klaus Iohannis a spus că nu există o amendă, ci o observație a CNCD, care a fost contestată, potrivit Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.