Kelemen Hunor vrea ca Parlamentul României să voteze 15 martie ca Sărbătoare a maghiarilor

2
4793

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Cluj, că se aşteaptă ca Parlamentul României să voteze miercuri proiectul de lege privind instituirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a maghiarilor.

„Mă aştept la un gest politic din partea românilor (…). Eu mă aştept ca, miercuri, Parlamentul să voteze în favoarea acestei legi, dacă a ajuns pe ordinea de zi. Prin acest fapt să arătăm că nu suntem vrăjmaşi, românii şi maghiarii.

Loading...

Cunoaştem istoria fiecare dintre noi, interpretăm fiecare diferit istoria, înainte şi după Trianon, dar trebuie să trăim pentru viitor”, a spus liderul UDMR într-o conferinţă de presă.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Cînd Ungaria va trata pe bieții români de acolo și le va recunoaște drepturile ca minoritate românească atunci si guvernul Romaniei să procedeze ca atare.

  2. Nadajduim ca parlamentarii romani sa nu fac acest sacrilegiu. La acea data a asa zisei revolutii pasoptiste maghiare au fost ucisi 40. 000 de romani care doreau libertatea populatiei majoritare din Transilvania. Dorinta UDMR de a impune o astfel de sarbatoare pentru romani este doar o ordinara provocare a minoritatii ostilizate permanent contra Sattului Roman de acea Uniune pe criterii etnice, singura acceptata in Europa chiar de catre poporul roman!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...