Jandarmeria nu se dezminte: avalanșă de amenzi date celor ce au participat la protestul din 10 August, 2020. Culmea, cei ce au respectat regulile, au fost sancționați

0
190

Foarte probabil sub „dinastia” PSD în Jandarmeria Română s-a instaurat o ură evidentă împotriva celor ce au avut curajul să se ridice împotriva regimului Dragnea. Ai fi spus că odată cu venirea la putere a PNL, toate aceste porniri de înăbușite a oricărui gest democratic, a luat sfârșit. Uite că nu este așa!

„Vreau să subliniez că este esențial să facem tot ce ține de noi, autorități și cetățeni, pentru ca și democrația să fie protejată în această perioadă dificilă”, a declarat ieri Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă, mai ales cu privire la necesitatea organizării alegerilor locale și parlamentare, dar și în legătură cu respectarea celorlalte drepturi și libertăți cetățenești, chiar dacă există amenințarea epidemiei COVID-19.

Loading...

Dar realitatea din teren arată cu totul altfel și voi face referire la una dintre cele mai importante caracteristici ale democrației și anume dreptul de a protesta. În data de 10 august 2020, mai mulți manifestanți s-au adunat în Piața Victoriei pentru a comemora 2 ani de la jandarmeriada contra protestatarilor pașnici care se adunaseră în zona menționată anterior pentru a-și striga nemulțumirile față de regimul PSDragnea. De subliniat este că aceștia au respectat normele epidemiologice, purtând mască, iar astfel probabilitatea de a răspândi noul coronavirus a fost infimă.

Deși nu au fost jandarmi la fața locului, ceea ce i-a surprins pe mulți, manifestanții care au fost în Piața Victoriei în data de 10 august 2020 s-au trezit zilele acestea cu o serie de amenzi date de Jandarmeria Română și livrate prin Poștă, în condițiile în care nu au fost încălcări ale normelor epidemiologice.

Potrivit publicației Podul, în aceste zile, mai mulți dintre protestatarii pașnici prezenți pe 10 august 2020 în piața Victoriei din București, au primit câte o amendă frumușică, prin poștă.

Și nu vorbim de reprezentanții adunării „Cap Vid” care s-a desfășurat acolo tot în acea zi, ci de oamenii care au respectat regulile impuse în timpul Stării de Alertă.

Aceste amenzi date abuziv ne fac să ne punem serioase semne de întrebare asupra a ceea ce se numește „restructurarea Jandarmeriei” – promisă de PNL.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...