Iohannis, prima declarație după decizia de revocare a șefei DNA

0
341

Klaus Iohannis participă astăzi la summitul NATO de la Bruxelles. Înainte de reuniunea NATO, președintele a vorbit despre obiectivele României la acest summit și a făcut primele declarații despre revocarea din funcție a șefei DNA.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Summitul NATO este extrem de important pentru NATO, cu accente deosebite pentru România.

Noi am oferit un centru de comandă pentru a îmbunătăți coordonarea activității NATO din zona noastră, cu șanse bune de a obține acest centru. Este foarte importantă atenția pe care vrem s-o dăm zonei Mării Negre, cu șanse bune pentru inițiativa noastră. Este o sesiune specială dedicată Mării Negre, la care este invitată și Ucraina, și Georgia. Credem că nu vom obține doar o atenție sporită. Brigada multinațională va fi mult mai importantă, deoarece va deveni o brigadă cu prezența permanentă care va constitui un pol important.

Împărțirea echitabilă a sarcinilor este necesară. Nu putem să acceptăm ideea că unii contribuie și alții beneficiază. Pot să spun că România a avut poziția pe care am reafirmat-o.

România nu mai este un receptor de securitate, noi vrem să fim un furnizor de securitate, iar asta înseamnă să aibă forțele armate bine pregătite și echipate. Luăm foarte în serios și dotarea și oferirea de securitate. Suntem prezenți în Afganistan.

(despre revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi) Eu respect statul de drept, respect Constituția și nu spun asta de complezență. Îmi doresc pentru România întărirea statului de drept, a democrației. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate, care se bazează pe valorile noastre, pe care se bazează și NATO, și UE. De aceea suntem aici. Calea românească este calea valorilor democratice și a statului de drept. Îmi doresc întărirea statului de drept și atunci e evident că primul om în stat trebuie să resecte deciziile Curții Constituționale. Nu a fost niciun moment o opțiune pentru mine să nu respect deciziile CCR și Constituția. Vreau să fie foarte clar un alt lucru: dacă cineva se bucură că lupta încetează sau încetinește, nici vorbă. Lupta anticorupție merge mai departe. DNA este un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. Lupta anticorupție va merge mai departe. Nu mi-am schimbat părerea personală despre activitatea DNA și despre activitatea doamnei Kovesi. Sunt oameni foarte bine pregătiți. Această activitate eu am apreciat-o și am sprijinit-o tot timpul. Voi sprijini în continuare, poate și mai mult, lupta anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.