Într-o țară cu oameni nepăsători, justiția e pe măsură!

0
877

După ce Judecătoria Vaslui a decis marţi, 17 decembrie, eliberarea condiţionată a liderului celor şapte violatori, Silviu Burada, procurorii au decis să nu conteste hotărârea, termenul în care putea s-o facă expirând astăzi.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au admis propunerea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiţionată a Silviu-Ovidiu Burada. Acesta fost condamnate pentru orchestarea violului în grup, alături de alţi şase borbaţi, din noiembrie 2014. Acesta a fost condamnat definitiv în 2015 la 10 ani de închisoare, dar a reuşit să ispăşească perioada necesară pentru liberarea condiţionată, graţie recursului compensatoriu.

„Admite propunerea Comisiei de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiţionată a persoanei condamnate Burada Ovidiu Silviu. (…) dispune liberarea condiţionată a condamnatului Burada Ovidiu Silviu, anterior executării integrale a pedepsei de 10 ani închisoare”, se arată în încheierea de sedinţă a Judecătoriei Vaslui.

Procurorii nu au contestat decizia, iar termenul pentru această acţiune a expirat astăzi, 23 decembrie. Astfel, ultimul dintre şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni va părăsi Penitenciarul Vaslui în scurt timp.

În noiembrie 2014, şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi, fiind acuzaţi că au oprit o fată care se întorcea de la şcoală, au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore. Apoi, cei 7 au fost cercetaţi sub control judiciar, după care au fost din nou arestaţi, în urma reacţiilor puternice din partea societăţii civile. Un an mai târziu, pedepsele celor şapte tineri din Văleni au fost majorate, fiind cuprinse între şase şi 10 ani de închisoare, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Iaşi, scrie Mediafax.

Începând cu vara anului 2018, aceştia au început să părăsească închisoarea, fiind eliberaţi condiţionat, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...