În sfârșit cineva oprește bătaia de joc?? Senatoarea USR Florina Presadă va propune luni desființarea Institutului Revoluției

0
2899

Senatoarea USR Florina Presadă scrie sâmbătă pe Facebook că va propune trei amendamente la unul dintre proiectele de lege pe care Guvernul intenționează să-și asume răspunderea luni. Amendamentele se referă la revenirea alegerii primarilor în două tururi, eliminarea pensiilor speciale pentru primari și desființarea Institutului Revoluției, aflat zilele acestea în mijlocul unui scandal.

Florina Presadă va depune aceste amendamente la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Este vorba de legea pentru corectarea OUG 114.

În ceea ce privește desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRDD), senatoarea USR propune ca patrimoniul, obligațiile și contractele în derulare ale acestuia să fie preluate de Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului (INST). De asemenea, amendamentul va propune ca o parte din bugetul IRDD de 10% să se ducă la INST și 90% la Ministerul Educației.

„Am toată deschiderea pentru discutarea acestor amendamente cu Guvernul Orban. Dreptate. Asta trebuie să facem în aceste zile. Amendamentele pe care le propun urmăresc să facă dreptate! Mai ales în aceste zile când comemorăm 30 de ani de când s-a strigat Libertate!, avem obligația de a face tot ce ne stă în putință pentru ca România să devină o democrație veritabilă”, precizează senatoarea USR.

Amendamentele pe care le propun la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și…

Publicată de Florina Presadă pe Sâmbătă, 21 decembrie 2019

Foto: facebook.com/pg/presada.florina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...