În România, o zi de spitalizare costă 757 de lei, doar patul! Unde merg banii?

9
40672

O româncă a postat pe Facebook un apel disperat la adresa minsitrului Sănătății. Mama i-a fost spitalizată în București, nici nu contează unde, iar ziua de spitalizare, doar patul, a costat 757 de lei, ca la all inclusive! Săptămâna trecută, o femeie a fost spitalizată timp de o zi la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, pentru un chiuretaj.

Acea zi de spitalizare, cu tot cu intervenția chirurgicală și medicația, a costat 8.000 de lei! Problema este generalizată în România. Iar banii se decontează de la Casa de Asigurări de Sănătate. Ce fac spitalele cu aceste sume? Știți că sistemul sanitar românesc toacă aproxiamtiv 8,5 miliarde de euro pe an, dar are microbi pe pereți și își omoară pacienții?

Iată textul postat pe Facebook:

”Deși mama a fost spitalizată de câteva ori la Centrul de Diagnostic și Tratament “Dr. Victor Babes” (spital privat), unde plăteam câte 75 Euro/zi cazare+masă, la spitalul de stat al MORȚII = Institutul Național de Boli Infecțioase “ Prof.Dr. Matei Bals”, CAZAREA FĂRĂ MÂNCARE a costat 757,5 RON/ zi, adică 160 Euro/zi)!!!Ați citit bine, statul a plătit 160 Euro/zi pentru mama, într-un spital de stat unde:- A avut colegă de salon o pacienta seropozitivă (pacienta nu are nicio vină că nimeni nu ne-a anunțat și nu ne-a cerut acordul de a fi tratate în același salon) care sarea în paturi disperată să omoare cei peste 10 țânțari care se lafaiau pe tavanul salonului, întrucât o ciupisera toată noaptea anterioară- Cele 2-3 infirmiere lucrau pe 2 etaje x 6 saloane x 3 pacienți. Când aveai nevoie de ele, erau pe celălalt etaj, erau trimise cu analizele sau să ia materiale, să spele, să dea masă, etc- O infirmieră i-a furat pampersii mamei (nu a cerut voie) și am găsit-o pe mama cu pampers de la alt pacient (colegele de salon nu purtau pampers!!!).

După acest incident, i-am însemnat pampersii cu markerul … într-un spital de boli infecțioase…- 2 asistente făceau injecțîi și puneau perfuzii FĂRĂ mănuși, atingând fără nicio jenă dopul de la branula de față cu mine- La rugămintea pacientelor de a primi calmante, primeau vorbe precum, „hai, las’ că trece”, „așteaptă”, „păi nu ți-am mai dat?”, „iar te doare?!”- Pacientele așteptau și câte o jumătate de ora după ce li se termină perfuzia până veneau asistentele să le-o scoată. Eu le-am anunțat de câteva ori și tot degeaba… sictirul era din abundență- Medicamentele, pansamentele, vată, șervețelele umede, etc se cumpărau de către pacienți- Ți se administra dexametazona fără a ți se explică efectele adverse. Eu le-am spus că mama este alergică pentru că să nu i se administreze așa ceva- 3 zile a stat cu chiuvetă din camera înfundată (instalatorul a găsit o brichetă în sifon), plină de legume și cu apă care refulase pe jos- 1 dintre INFIRMIERE a avut tupeul să-mi spună să pun mâna s-o ajut când îi schimbă pampersul mamei, deși o ajutau încă 2 infirmiere (întotdeauna am ajutat infirmierele când am fost de față, dar individă asta probabil că, “completase” pampersii mamei) și că ele trebuie să se “descurce” dacă nu au de unde să ia.

Problema mea a fost că am găsit-o pe mama cu un obiect intim de la alt pacient dintr-un spital de boli infecțioase, nu neapărat că i-au furat 4-5 pampersi- paciențîi primeau numai ceai de mentă pentru a se constipă și a fi schimbăți cât mai rar… sau poate sunt și alte motive. La mama apare o suma infimă pentru masă întrucât de 3 ori/zi îi aduceam mâncare proaspătă, pentru regim anticancer și ridicarea imunitățîi- am cerut atât doctorului de caz cât și medicilor de garda să o trimită pe mama la un control la dermato-venerice sau ginecologie (așa mi s-a indicat de la Spitalul de Urgență Floreasca de unde am ajuns acolo) pentru a primi o solicitare de extirpare a unui papilom aflat în zona inghinală, complet descuamat și infectat din cauza pampersilor, a urinei și a materiilor fecale… am fost refuzată de toți… însă prețul total a fost 9874,74 RON…

9 COMENTARII

 1. Este adevarat, si eu pot arata facturi de la spital unde si medicilor le era rusine de acestea, nimeni nu intelege de ce la un spital de stat taxele sunt ca la 5 stele, iar conditiile si mancarea execrabile, si… totusi se fura pe langa tiate spagile pe care le pretind ori nu, dar le dam, pe langa timpul asteptat care de multe ori agraveaza boala ori poate te omoara, ibsa suntem in Romania si e normal iar nou suntem Romani si… ce ne pasa!!!

 2. In Irlanda o zi de spitalizare ,daca nu esti asigurat este 80€/zi,iar conditiile sunt de 5*,de la mancare pana la conditii igienice,si sa nu mai vorbim de comportamnetul cadrelor medicale,care este impecabil.
  Iar daca stai mai mult de 10 zile in spital,platesti doar pentru maxim 10 zile/an,nu pentru fiecare zi .

 3. RUSINE!!!! Doar patu pe o zi costa cat o pensie pe o luna sau jumatate de salar…
  RUSINE doamna ministru!!!! Trebuie sa va ganditi ca nu toata lumea are salarul dumneavoastra sau pensii speciale cum aveti voi hotii României.

 4. Toate ca toate,dar fiind plătitor de taxe la zi, dacă Doamne fereste ai un accident de orice fel, atac,jaf,viol, unde tu ești victima, plătești spitalizarea ca și cum nu ai avea nicio asigurare plătită! Dacă dorești sa-ți recuperezi banii,trebuie sa dai in judecata atacatorul sau persoana care ți-a provocat leziuni! Total nefiresc! Penibil! Denigrant! Tara condusă de hoți cu prosti pe post de marionete la conducere,care nu fac nimic pentru popor… Rusine!

 5. Si nu numai acolo in toate spitalele ,merge prost ,si mai cu seama ca iti vorbesc urat te jignesc etc , Valenii de Munte Prahova ,daca ai urgente sa spun de 2 3 ori pe saptamana te tine minte si fac misto pe seama ta da e normal asa ceva rusine fratilor ca nu e normal ca medici sa procedeze asa urat din partea lor si a Statului Roman ca nu se implica „Mor si nu stiu de ce,, cam asa sta problema in Tara Noastra de Hotii ,Mincinosi ,Penali ,Traficanti si asa mai departe foarte frumos multumim din suflet pentru NIMIC.

 6. Stiti cat costa o zi de cazare la un hotel in Romania, in oricare oras te-ai duce? Intre 120-250 lei/zi inclusiv micul dejun. Fata de 800 lei/zi la spital, fara mic dejun !!! Dar la spital ai parte de „distractie”. Comportament de -10* din partea personalului (asistente, infirmiere), personal caruia daca nu-i dai 10-20 lei pentru orice serviciu (pentru care este platit, si platit foarte mult pentru ca li s-a marit salariul la cca 2000-3000 lei). Acest personal (asistente, infirmiere) au creat o adevarata mafie in aceste spitale. De ex la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde pe sectii (subliniez pe sectii nu in saloane) nu exista un dus sau o baie ci doar un wc in fiecare salon, pacientul fiind nevoit sa se spele la un lighean cu sticla intr-o camera de trecere numita „oficiu” și atunci ti se ofera un „serviciu” bonus contracost (normal) de a sta o infirmiera cu pacienta/pacientul si pentru a-l ajuta. Tarif 100 lei – ziua, 150 lei noaptea. Si exemplele continua!!!!

 7. Stiti cat costa o zi de cazare la un hotel in Romania, in oricare oras te-ai duce? Intre 120-250 lei/zi inclusiv micul dejun. Fata de 800 lei/zi la spital, fara mic dejun !!! Dar la spital ai parte de „distractie”. Comportament de -10* din partea personalului (asistente, infirmiere), personal caruia daca nu-i dai 10-20 lei pentru orice serviciu (pentru care este platit, si platit foarte mult pentru ca li s-a marit salariul la cca 2000-3000 lei), te trateaza cu „respect”. Acest personal (asistente, infirmiere) au creat o adevarata mafie in aceste spitale. De ex la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde pe sectii (subliniez pe sectii nu in saloane) nu exista un dus sau o baie ci doar un wc in fiecare salon, pacientul fiind nevoit sa se spele la un lighean cu sticla intr-o camera de trecere numita „oficiu” și atunci ti se ofera un „serviciu” bonus contracost (normal) de a sta o infirmiera cu pacienta/pacientul si pentru a-l ajuta. Tarif 100 lei – ziua, 150 lei noaptea. Si exemplele continua!!!!

 8. Am fost internat / operat de inima la spitalul Monza extrem de bun si „luxos” ca sa zic asa, cu medici extrem de valorosi , Spital privat unde culmea, o zi de spitalizare costa cu tot cu masa si cazare in rezerva de 2 paturi ,330 LEI / persoana . Atentie deci : TREI SUTE TREI ZECI LEI !!!! Cum dracu sa coste la stat , in mizeria aceea infecta , peste 700 lei ??? Adica unde se duc acei bani ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...