În Argeş, măştile devin obligatorii şi în aer liber, în spaţii aglomerate, pentru toate persoanele cu vârste peste cinci ani

0
78

Marţi dimineaţă a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a discutat obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii aglomerate. Propunerea devine regulă începând de joi, 30 iulie, şi este valabilă inclusiv pentru copiii peste cinci ani.

Prefectul Emanuel Soare a propus în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca purtarea măştii de protecţie în grupuri mai mari de două persoane să devină obligatorie.

Toate persoanele cu vârste peste cinci ani sunt obligate să poarte mască de joi dimineaţă în toate spaţiile închise publice şi private şi în aer liber.

Se întâmplă după ce mai multe localităţi din judeţ au fost în evaluare pentru carantinare, măsură neagreată însă în discuţiile cu primarii localităţilor vizate, organizate luni de Instituţia Prefectului Argeş.

“Nu avem în acest moment date care să ne conducă spre adoptarea ultimei soluţii – carantina. Nu este contextul creat pentru carantinarea vreunei localităţi din Argeş (…). Răspândirea comunitară este pe întreg teritoriul judeţului. Sunt anumite localităţi care erau pe o listă scurtă, dar trendul este descendent, sau sunt focare identificate în centre de asistenţă socială. Din analizele preliminare, din acest moment, nicio localitate nu îndeplineşte toate criteriile pentru carantinare”, anunţa ieri, prefectul de Argeş.

Între timp, în Argeş amenzile curg pentru nepurtarea măştii în spaţiile închise şi nerespectarea distanţării fizice. 

Verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale şi în zonele aglomerate continuă. Astfel, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii locali şi pompierii argeşeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prefectul face apel către argeşeni să respecte cu stricteţe regulile de protecţie sanitară: purtarea măştii de protecţie, păstrarea distanţei fizice şi igiena mâinilor.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii argeşeni au verificat 362 de persoane aflate în izolare. Totodată, au fost controlate 28 de societăţi comerciale, 202 persoane legitimate şi 125 de autoturisme verificate, în cadrul acţiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

În urma acţiunilor de control efectuate în cursul zilei de ieri, jandarmii au aplicat 4 amenzi, în valoare de 3500 lei şi 4 avertismente, persoanelor care nu au purtat masca de protecţie în spaţiile închise.

Pompierii argeşeni au verificat 9 societăţi comerciale şi 253 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 10 au fost surprinse că nu respectau masurile de protecţie individuală în spaţii închise. Reprezentanţii ISU Argeş au aplicat o amendă în valoare de 500 lei şi nouă avertismente, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...