George Floyd şi poliţistul Derek Chauvin, care au adus SUA în pragul anarhiei, erau colegi la un club de noapte

0
5574

George Floyd , bărbatul de culoare decedat în urma intervenţiei brutale a poliţistului, Derek Chauvin, ar fi lucrat chiar împreună la un club de noapte până anul trecut, relatează televiziunea locala KSTP.

Potrivit jurnaliştilor din Minneapolis, George Floyd şi Derek Chauvin ar fi lucrat împreună până anul trecut la un club de noapte din oraş. Maya Santamaria, proprietara clubului El Nuevo Rodeo, din sudul oraşului, a declarat că „Chauvin era poliţistul nostru în afara programului pentru toţi cei 17 ani de când este deschis clubul”. „Ei lucrau pe acelaşi schimb, dar Chauvin lucra afară, iar bodyguarzii lucrau înauntru”, a mai spus aceasta.

Maya Santamaria a declarat că deşi cei doi lucrau la acelaşi club în serile aglomerate, nu poate afirma cu certitudine că se cunoşteau, dat fiind că administratorii clubului apelau la mulţi pazinici, inclusiv ofiţeri de poliţie aflaţi în afara programului.

„Un prieten mi-a trimis imaginile spunnd: „E tipul care lucra pentru tine”. I-am spus că nu, dar apoi am văzut imaginea cu prim plan şi mi-am spus: „Dumenzeule, el este””, a mai afirmat femeia.

Poliţistul, părăsit de nevastă

Poliţistul care i-a ţinut piciorul pe gât lui George Floyd în timp ce îl aresta, deşi bărbatul afro-american se plângea că nu are aer, a fost inculpat pentru omor. Derek Chauvin a fost deja reţinut şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă zeci de ani de închisoare. În plus, soţia lui a anunţat presa că a intentat divorţ şi se solidarizează cu familia bărbatului ucis.

Toţi cei patru agenţi de poliţie care au fost implicaţi în incidentul cu George Floyd au fost concediaţi, iar Departamentul Justiţiei a anunţat că ancheta în acest caz a devenit „prioritate de top”.

George Floyd, „ un uriaş blând“

George Floyd, un american de culoare prezentat drept un om generos care şi-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei covid-19, a murit cu faţa la pământ şi gâtul sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis, în nordul Statelor Unite, unde a venit din Texas pentru a începe o nouă viaţă, relatează AFP.

„Toată lumea îl iubea pe fratele meu”, declara Philonese Floyd , la o zi după această moarte care a provocat manifestaţii în mai multe oraşe şi a relansat apeluri la despărţirea de un rasism ”sistemic” în America. „Era un uriaş blând“, a declarat el la CNN.

„Nu a făcut niciodată rău nimănui“. Bărbatul, care avea 46 de ani, a lucrat mai întâi ca şofer de camion în Minnesota, apoi ca agent de pază într-un restaurant, Conga Latin Bistro, înainte ca pandemia să-l lase făcă loc de muncă. Însă, la 25 mai, aşa cum arată o înregistrare de mai multe minute care a devenit virală pe Internet, George Floyd a murit după ce un poliţist l-a apăsat cu genunchiul pe gât, în timp ce era culcat pe burtă pe stradă, neînarmat şi încătuşat.

„Vă rog, vă rog, nu pot să respir“, implora el. Poliţia îl suspecta că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari pentru a cumpăra ţigări, după ce un angajat al unui magazin a sunat la numărul de urgenţă 911.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...