Gafă uriașă: De Ziua Eroilor, coroane la monumentul militarilor sovietici. „Să vă fie rușine!

0
661

Gafă de proporții la Turda, de Ziua Eroilor. Autoritățile civile și militare din Turda au confundat cimitirele și au depus coroane de flori și au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu celor români, potrivit informațiilor furnizate de Digi24.ro.

Localnică: Să vă fie rușine, împreună cu autoritățile din Turda. Nu mă interesează, v-am văzut, n-am știut ce faceți! Soldații s-au aliniat acolo. N-am știut ce faceți. Deci pcoroane pentru monumentul rușilor! Nu știți măcar că aici aveți eroii României… O să aveți plângere la MApN. Faceți-vă treaba, învățați unde vă sunt eroii!

Loading...

Măriuța Pop, jurnalist Digi24: Astăzi, 28 mai, sărbătorim Ziua Eroilor, iar în toată țara au fost ceremonii de comemorare a celor care și-au pierdut viața în timpul celor două războaie mondiale. Sărbătoarea a fost instituită în România din 1920. Și la Turda au avuit loc ceremonii. La cimitirul Eroilor au fost autorități civile și militari din Turda care au adus onoruri celor căzuți la datorie.

Din păcate, toate acestea s-au întâmplat la monumentul eroilor ruși și nu la cel al eroilor români. Dovadă sunt fotografiile în care se vede că pe monument este scris în limba rusă.

Oamenii care s-au aflat în cimitir le-au atras atenția militarilor. Aceștia au lăsat capul în jos și au plecat. Și ca caraghiosul să fie până la capăt, militarii au mutat coroanele de la monumentul militarilor ruși la monumentul eroilor români.

Fotografii: Facebook / Moldovan Manuela

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...