FOTO Viorica Dăncilă, şedinţă foto cu două fete minore la un stand cu arme de asalt expuse la Cugir

0
549
Loading...

Premierul Viorica Dancilă a fost prezentă sâmbătă în oraşul Cugir, unde funcşionează două fabrici de armament. Dancilă a luat cu ea şi doi copii, pe care i-a dus să admire puşti de asalt, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro

Însoţită de mai mulţi membri ai Guvernului, printre care şi Mihai Fifor, Viorica Dancila, care a făcut o „baie de mulţime” în mijlocul participanţilor la evenimentul intitulat „Toamna cugireana”, a vizitat Centrul Cultural Cugir, în interiorul căruia au fost amenajate mai multe expoziţii, printre care şi una cu o parte din tehnică produsă la Uzina Mecanică (UM) Cugir şi Fabrică de Arme Cugir.

După ce directorul UM Cugir i-a explicat că societatea produce arme şi muniţie, menţionând că Mihai Fifor, fost ministru al Economiei, cunoaşte situaţia, deoarece fabrica aparţine, că filiala a ROMARM, de Ministerul Economiei, Viorica Dancila i-a transmis, potrivit Agerpres: „Eu sper să aparţineţi în curând de prim-ministru”.

La rândul sau, directorul Fabricii de Arme a menţionat că societatea produce o gama de produse militare şi una de produse civile, subliniind că speră că până la finele acestui an să fie omologată armă tip NATO de calibru 5,56X45 de milimetri.

Loading...

„Sperăm că după ce o omologam şi trecem de toate probele cu Armata, vom reuşi să o vindem şi Armatei Române”, a spus acesta. El a precizat că speră că armă să poată fi produsă în serie. „În primul rând, trebuie să încurajăm producţia de armament şi Armata Română prima dată să ia de la noi”, a spus Viorica Dancila.

Dancila a dus cu ea şi doi copii, pe care i-a îndemnat să admire armele. Ulterior, premierul a vizitat sediul UM Cugir, o unitate cu profil special, în interiorul căreia presă nu a avut acces.

Foto: alba24.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...