FOTO Cum arată toaletele publice de lux cu care se mândreşte Emil Boc. Au fost luate la preţ de apartament acum doi ani, dar abia recent au fost date în folosinţă

0
947

Primăria Cluj-Napoca a achiziţionat în 2018, cu 191.498 de euro, patru toalete publice automate, ceea ce înseamnă că fiecare dintre ele costă aproape 50.000 de euro, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro.

Potrivit primarului Emil Boc, cele patru toalete au fost cumpărate în cadrul unui proiect implementat ca urmare a procesului de bugetare participativă. Preţul a fost pe măsură: aproape 50.000 de euro pentru fiecare dintre cele patru toalete, fără a mai pune la socoteală faptul că municipalitatea a cheltuit alte câteva mii de euro pentru racordarea lor la utilităţi.

Loading...

La Cluj, toaletele au fost cumpărate chiar la cererea clujenilor. Asta după ce printre proiectele câştigătoare de bugetare participativă s-a aflat şi unul propus de o clujeancă, intitulat „Toalete pentru toţi”. Un număr de 247 de clujeni au votat încă din 2017 pentru acest proiect, suficient pentru a fi declarat câştigător.

Triumfător, fostul premier a anunţat luni, 15 iunie, pe Facebook că în sfârşit toate cele patru toalete au fost racordate la utilităţi, iar acum sunt date în folosinţă. În postarea sa, Boc a ţinut să vină cu câteva precizări.

„Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități.

Acestea sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar.

Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele.

De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare (0,5 lei)”, a scris Emil Boc pe Facebook.

Clujul nu este singurul oraş care a investit sume serioase în astfel de toalete publice. Astfel de toalete publice de lux mai există în România la Constanţa, iar primăria oraşului de pe malul mării a fost criticată în trecut, când le-a achiziţionat tot la preţul de 50.000 de euro, pentru risipa banului public. În Cluj, decizia administraţiei locale a fost criticată în special de opoziţie, dar mulţi clujeni s-au arătat încântaţi de investiţie, fără să fie deranjaţi de preţul plătit. De altfel, postarea lui Emil Boc a atras o mulţime de comentarii laudative. Evident, primarul „a uitat” să scrie și prețul de achiziție.

„Felicitari! Am intrat şi noi in rând cu ţările civilizate sper că ce-i care o folosesc sa fie civilizaţi !”, a scris un clujean, completat de un altul: „Felicitari dl. Primar sanatate maxima şi pe mai departe primarul Clujului.”. Au existat însă şi postări ale unor oameni din alte localităţi, care au ţinut să-l felicite pe Boc. „Unde este primar gospodar se vede. Bravo clujeni aţi ales Omul potrivit la locul potrivit”.

Toalete moderne în spațiile publice din Cluj-Napoca. Proiect implementat ca urmare a procesului de bugetare…

Publicată de Emil Boc pe Luni, 15 iunie 2020

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...